Predstavnici opozicionih stranaka, koje su organizovale protest “Srbija protiv nasilja”, okupili su se ispred REM-a, sa pripremljenim ostavkama članovima Saveta te institucije. Poslanice opozicije su ostavke zalepile na zid ispred kancelarija REM-a, pošto nisu uspele da tekstove ostavki predaju na pisarnicu Regulatornog tela za elektronske medije.

Opozicione poslanice su rekle novinarima da im je rečeno da pisarnica danas ne radi i da je trebalo da se najave, uz ocenu da to ukazuje da su institucije zatvorene za građane.

Narodni poslanik iz Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da je javnost Srbije u prethodnoj deceniji bila preplavljena nasiljem, mržnjom i agresijom koja dolazi sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

“U programima uživo na televizijama poput Pinka i Hepija pozivalo se na ubistva, vitlalo se pištoljima, prikazivani su najstrašniji prizori mrtvih ljudi, jedno opšte glorifikovanje kriminala i nasilja. Upravo je REM nadležan i odgovoran da ovo spreči i da zaštiti društvo od takvih programa”, rekao je Lazović.

On je najavio da će se članovi opozicije sutra okupiti ispred zrade Vlade, u vreme kad je sedica, gde će zahtevati smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Lazović je rekao da će uslediti novi protest u petak, ako ne budu ispunjeni svi zahtevi protesta.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.