Večeras je u Domu omladine održana pobednička beogradska konvenciju koalicije Srbija protiv nasilja.

Prisutnima su se obratili nosioci liste Dobrica Veselinović i prof. dr Vladimir Obradović i poručili da je normalan život u Srbiji bez nasilja moguć. Govornici su pozvali sugrađane na zajedničko osloboođenje Beograd od nasilja.

Koalicija “Srbija Protiv nasilja” nastala je iz krika, bola i potrebe da se suočimo sa najtragičnijom cenom koje je sveopšte nasilje kojem smo izloženi. Nakon onoga što smo svi osetili u maju, imamo obavezu da se podignemo i borimo za bolju zemlju.

“Beograd kakav ga ja vidim je grad bez nasilja. To ne znači samo više policijaca i komunalnih policajaca na ulicama, već znači vrtić za svako dete i bezbedne škole. Beograd bez nasilja znači sigurnost i bezbednost u saobraćaju za sve i dobar javni prevoz. To je grad u kome vazduh dišemo, a ne vidimo ga golim okom. Grad bez nasilja nad zelenilom, infrastrukturom, izgledom i tradicijom grada. Beograd bez nasilja znači reviziju loših ugovora i dogovora, grad u kome gradske službe služe građanima, a ne povlašćenim tajkunima”, izjavio je Dobrica Veselinović. Veselinović je naglasio da je promena moguća i da ona dolazi kao Srbija protiv nasilja.

Kandidatkinja beogradske liste Srbija protiv nasilja, Natalija Stojmenović iz Zeleno-levog fronta, istakla je da ova koalicija nudi konkretne planove – od rešavanja saobraćajnog kolapsa i zagađenog vazduha do poboljšanja primarne zdravstvene zaštite i mesta za svako dete u vrtiću. “Posebno želim da se obratim mladim Beograđankama i Beograđanima, vi ste snaga koja može promeniti ovaj grad! Vaš glas ima moć! Pozivam vas da se uključite i svojim glasom doprinesete promeni. Promena je moguća, a naša pobeda je na vidiku. Ne dozvolimo da naš grad i naša budućnost budu taoci loše vlasti i zablude da je nemoguće i da nam je budućnost na izlaznom terminalu aerodroma u Sručinu”, poručila je Stojmenović.

Učesnici pobedničke beogradske konvencije su pozvali sugrađanke i sugrađane da se uključe u borbu u kojoj je svaki minut, dan i svaki čovek bitan, za bolji život u našem gradu gradu.i zaokruže broj 3 na beogradskim izborima 17. decembra – za Srbiju bez nasilja!

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.