Narodni poslanici našeg Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd danas su se sastali sa predstavnicima Sindikalne organizacije fabrike Zastava oružje iz Kragujevca. Na sastanku smo se upoznali sa problemima koji već duži period postoje u ovoj fabrici. Loše rukovođenje dovelo do značajnog smanjenja ulaganja i proizvodnje, a oprema i mašine su zastarele. Ovakvo stanje dovelo je do pogoršanih radnih uslova u kompaniji, kao i do neispunjenja obaveza prema klijentima.

Predsednik Sindikalne organizacije fabrike Dragan Ilić upoznao nas je sa teškom situacijom i bezakonjem u fabrici, kao i zahtevom štrajkača da se postavi generalni direktor i smeni Nadzorni odbor koji je naneo velike štete neodgovornim upravljanjem. Postoji opravdan strah da bi produžetak ovakvog stanja dodatno ugrozio i položaj radnika, ali i budućnost cele fabrike. Fabrika je „planski“ urušavana i obaveze su narasle na 20,5 milijardi dinara, što je 4,5 milijarde preko vrednosti kapitala, te joj preti bankrot ili stečaj.

Prema rečima Ilića, fabrika ima prespektivu, ali joj je potrebno rukovodstvo koje će da iskoristi sve njene potencijale, da ugovori proizvodnju i odredi adekvatne cene proizvoda koji su traženi na svetskom tržištu.

Oružari su danas održali četvrti jednosatni štrajk upozorenja kojim su „iskazali neslaganje sa vođenjem politike prema fabrici“.
Zastava oružje je državna fabrika koja zapošljava oko 2.400 radnika, a ove godine obeležava 170 godina rada.

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Imamo plan za efikasan javni prevoz u Mladenovcu

Koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila je Mladenovac, osvrnula se na problem saobraćaja u ovom delu grada i iznela plan na koji način će javni prevoz u Mladenovcu učiniti efikasnijim. Građani i građanke Mladenovca svakodnevno su zaglavljeni u gužvama, gde da bi stigli do Beograda zbog škole ili posla, neretko provedu više od 4 sata u prevozu.

Veselinović za N1: Promena u Beogradu je moguća!

Promena u Beogradu je moguća i ona dolazi nakon izbora 17. decembra, a snaga i energija je u običnim ljudima koji su kritična masa i koji će te promene pokrenuti, ocenio je nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na lokalnim izborima u Beogradu Dobrica Veselinović.