Na poziv stanara bloka 8 na Novom Beogradu, prisustvovali smo komšijskom sastanku koji je organizovan radi dogovora o zajedničkom delovanju građana i građanki u akcijama koje će sprečiti najavljenu izgradnju stambeno-poslovne zgrade, na mestu sadašnjeg poslovnog objekta poznatog kao TC „Centrotekstil“.

Zabrinuti zbog još jednog urbanističkog nasilja koje se ovog puta planira u njihovom dvorištu,  stanari su podneli dve kolektivne primedbe na Nacrt urbanističkog projekta u kojima upozoravaju na mogućnost ugrožavanja statike susedne zgrade koja je od ranije izložena podzemnim vodama, na negativan uticaj na kvalitet života zbog veće naseljenosti, više asfalta i betona a na uštrb  količine svetla, zelenih površina, parking mesta …

U iščekivanju  odgovora Sekretarijata za urbanizam, stanari bloka 8, odlučni da se suprotstave investitorskom urbanizmu i preduzmu sve što treba kako bi sprečili izgradnju, organizuju se i planiraju svoje buduće delovanje. Pokret Ne davimo Beograd, kao i do sada, snažno i glasno podržava inicijativu građana okupljenih u odbrani svojih interesa od štetnih projekata ove vlasti.

Pročitaj i ovo:

Protestne akcije ”Pravosuđe u crvenom” održane u 23 grada

Za vreme održavanja Protesta protiv državnog kriminala, na koji je pozvala zeleno-leva grupacija organizacija, u 23 grada širom Srbije, organizovana je akcija “Pravosuđe u crvenom” kojom smo poručili da je došao poslednji trenutak, crveni alarm, da se naše društvo obračuna sa kriminalcima na najvišim državnim funkcijama. Aktivisti su se okupili i istakli crvenu boju ispred tužilaštava, sudova, opština i drugih institucija koja u u njihovom gradu simbolizuju nepravdu i bezakonje.

Govor Biljane Đorđević na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Biljane Đorđević, koja se obratila okupljenim građanima, a pored nje na protestu su govorili i Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.  

Govor Radomira Lazovića na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Radomira Lazovića, koji se obratio okupljenim građanima, a pored njega govorila je i Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.