Odbornici opozicionih odborničkih grupa u Skupštini grada Beograda ocenili su danas da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić nije dostojan te funkcije na kojoj se nalazi godinu dana, i da je potrebna promena.

Šef odborničke grupe “Moramo – Za dobar grad” Dobrica Veselinović rekao je novinarima u Narodnoj skupštini, gde je u toku sednica gradskog parlamenta, da je danas tačno godinu dana vlasti Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, i da u tom periodu nije bilo nikakvog unapređenja u važnim projektima za grad.

Veselinović je ocenio da Šapić nije dostojan mesta gradonačelnika zbog brojnih afera i dodao da ne zna zbog čega se čeka sa beogradskim izborima koje je obećavao i predsenik Srbije Aleksandar Vučić.

On je ocenio i da se Šapić “plaši” da izađe na izbore, ali naglasio da o izborima svakako ne treba da se previše priča dok ne budu ispunjeni zahtevi sa protesta “Srbija protiv nasilja”.

“Ne želimo da izlazimo na izbore dok se ne ispune zahtevi”, rekao je Veselinović.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.