Pokret Ne davimo Beograd osuđuje bahato ponašanje Aleksandra Šapića prema zaposlenima u gradskoj upravi i neprihvatljivo etiketiranje i obračun sa novinarima nezavisnih redakcija. Ovakvo ponašanje je nedostojno gradonačelnika Beograda, a od Šapićeve bahatosti, jedino je veća njegova nesposobnost.

“Aleksandar Šapić ostaje dosledan svom konstantnom nasilničkom i bahatom ponašanju. Od toga da sopstvenu kuću gradi na divlje, preko toga da je pokušao da izbuši Savski nasip bez ikakvih dozvola i protivno zakonu, do ophođenja prema zaposlenima u gradskoj upravi. Nije mu strano ni da se uličarskim jezikom obraća političkim neistomišljenicima. Takođe, Šapić konstantno pokazuje nesposobnost u rešavanju ključnih gradskih problema, saobraćajnih gužvi, zagađenja vazduha i loše infrastrukture” – izjavio je Dobrica Veselinović šef najveće opozicione grupe u Skupštini grada Beograda.

“Najnovija avantura Aleksandra Šapića sa promenom cena javnog prevoza slomiće se preko džepa građana. Nakon ovih izmena, javni prevoz Beograda će biti jedan od najskupljih u Evropi, kada se cena mesečne karte uporedi sa prosečnim primanjima. Sa 3,3% mesečnih prihoda koje građani moraju izdvojiti za javni prevoz, Beograd je skuplji i od Berlina, Ciriha ili Praga gde je potrebno izdvojiti oko 1% mesečnih prihoda. U Beču, Varšavi ili Briselu cena je ispod 2% prosečne mesečne plate. A ukoliko se uporedi kvalitet usluge jasno je da su građani ozbiljno uskraćeni za kvalitetan javni prevoz” – izjavio je Veselinović i podsetio da je Ne davimo Beograd izradio plan optimizacije javnog prevoza pod nazivom “30 minuta od kuće do posla” koji podrazumeva smanjivanje cene mesečne karte i uvođenje „takse za urbanu mobilnost“ koja bi rasteretila građane nepotrebnih troškova.

Pročitaj i ovo: