Članovi Privremenog organa grada Beograda iz redova opozicije, Vladimir Obradović i Dobrica Veselinović podneli su zahtev za smenu v.d. gradske sekretarke za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandre Čamagić zbog navodnih zloupotreba na javnim konkursima, saopšteno je u petak 24. novembra.

Obradović je u pisanoj izjavi najavio da će od predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića tražiti da se izjasni o tom zahtevu i “kaže javnosti ko je predložio gospođu Čamagić i ko treba da snosi političku odgovornost, ne samo za još jednu proneveru, već i za vršnjačko nasilje u kom je u poslednjih 10 dana jednom detetu slomljen nos, a drugo je izbodeno nožem”.

“To što je u gradu u kom je dete ubilo drugu decu u školi, v.d. gradska sekretarka koja treba da brine o bezbednosti i obrazovanju dece, zloupotrebljavala projekte koji su trebali da smanje vršnjačko nasilje koje je u neverovatnom porastu, je lice režima koji grad doživljava kao plen, a ljude i decu kao broj”, naveo je Obradović koji je kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste Srbija protiv nasilja.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) ranije je objavila da je “mreža fantomskih organizacija lažirala izveštaje i izvlačila milione iz budžeta na javnim konkursima namenjen mladima, porodicama i ženama” a da je u dodeli novca toj grupi “godinama učestvovala bliska saradnica Aleksandra Šapića, Aleksandra Čamagić”.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.