До сада су подметања, притисци и претње које иницијатива Не давимо Београд добија биле усмерене само против наших активиста, али сада се оне очигледно шире и на оштећивање имовине људи који немају никакве везе са нама. Наиме, у Раковици и Видиковцу смо били тема прљаве кампање која је имала за циљ да се људи испровоцирају тако што ће се лепљењем флајера иницијативе Не давимо Београд на прозоре аутомобила они оштетити, а гнев грађана усмери на нас.

Додатно, нашег кандидата за одборника, Милоша Ињца, у улици у којој станује сачекало је возило без таблица у којем су биле четири непознате особе:
“Јутрос, када сам кренуо у полицијску станицу да пријавим све ово, у улици у којој станујем ме је сачекало возило без таблица са њих четворо унутра. Возач је јасно показивао руком у мом правцу и нешто објашњавао осталима. Када сам пришао возилу, сви су прекрили лица, а возач је под пуним гасом пројурио поред мене. Ми смо све то пријавили полицији, као и до сада, али као што смо пуно пута указивали нема реакција.”

Такође, на вратима изборног штаба иницијативе и путоказима који до њега воде освануле су претње потписане од стране једне од СНС-ових изборних листа, Заветници.

Иако је циљ ових прљавих акција и покушаја застрашивања да се чланови иницијативе повуку и наше активности угасе, оне нама само дају јасан знак да смо на правом путу, да промена долази за наш град и да нико, колико год се трудио, ту промену неће моћи да заустави.