Povodom saopštavanja novih članova Vlade Republike Srbije od strane Aleksandra Vučića, inicijativa Ne davimo Beograd istakla je transparent “Nova Vlada – Stara beda” ispred Narodne Skupštine, mesta koje će ponovo pripadati svima nama. Nemamo nikakve sumnje da će nova Vlada nastaviti putem destrukcije naše države, vođena jedino interesom kriminalne političke elite.

Nelegitimni predsednik birao je sinoć potpuno nelegitimno članove nove nelegitimne Vlade. Sve u vezi sa vladajućom strankom je nelegitimno i tako će ostati sve dok im ne kažemo – dosta. Nova Vlada neće imati nikave veze sa voljom građana. Novi ministar prosvete uvodiće nova dualna obrazovanja i siromašnu decu za male pare nastaviti da prodaje stranim investitorima. Novi ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja nastaviće da siromašnim roditeljima oduzima decu i dodeljuje ih sitnim partijskim službenicima. Novi ministar zdravlja nastaviće da seje smrt istovremeno nam oduzimajući osnovne slobode. Nova ministarka saobraćaja nastaviće da gradi puteve do vikendica partijskih moćnika. Novi ministar policije nastaviće da hapsi sve ljude koji se usude da glasno kažu ono što misle, a novi ministar vojske nastaviće da ponižave svakog vojnika koji časno služi ovoj državi. Nikakve veze ova Vlada neće imati sa narodnom voljom i bojkot izbora konačno je sve ogolio. Srpska napredna stranka je partija koja se prema ovoj državi i njenim građanima ponaša kao prema resursima koje treba iskorisistiti za lično bogaćenje. Nelegitimna vlada nije naša Vlada i zato će svaka njihova odluka biti čista tiranija. Kada nas budu zatvarali zato što ne poštujemo policijski čas, ne smemo zaborativi da nismo nigde pogrešili i da je to čin čiste tiranije. Kada nam budu pretili zato što tražimo dostojanstvenu platu, ne smemo pomisliti da je nismo zaslužili i da novca nema. Kada nam budu sekli šume, ne smemo poverovati da ćemo od toga imati bilo kakvu korist.

Pozivamo građane i građanke da nam se pridruže u borbi protiv ovakvog sistema. Inicijativa Ne davimo Beograd će svim sredstvima, protestima, akcijama, tužbama, prijavama, analizama, događajima u komšilucima, kontrolom izbora i učešćem na njima, pružiti otpor kriminalnoj naprednjčkoj eliti i izboriti se da vratimo našu državu iz njihovih kandži u ruke građana.

Pročitaj i ovo:

I bez istrage o smrti radnika, EPS već “zna” da nije od toplote

Pokret Ne davimo Beograd obavestio je juče javnost da je u RB Kolubara, na svom radnom mestu, preminuo radnik koji je radio na polju D. Kako je juče bio jedan od najtoplijih dana u toku leta, sa temperaturama koje dostižu i 39 stepeni Celzijusa, zahtevali smo detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti pedesetogodišnjeg radnika sumnjajući upravo da se radi o posledicama kontinuiranog izlaganja visokim temperaturama.

Poginuo radnik Kolubare na kopu: Ne davimo Beograd zahteva da država zaštiti radnike na visokim temperaturama

Samo dve nedelje nakon što smo upozorili javnost na enormno teške uslove u kojima rade radnici na otvorenom pri visokim temperaturama, desila se tragična smrt radnika RB Kolubara na polju D. Iza sebe je ostavio ženu i dvoje dece. Ovim putem izjavljujemo saučešće porodici i zahtevamo detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti pedesetogodišnjeg radnika. Pokret Ne davimo Beograd zahteva da Ministarstvo rada na delu pokaže da će obezbediti da se poslodavci pridržavaju Smernica za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama Vlade Srbije iz 2007. godine.

Ne davimo Beograd u Loznici: Podrška lokalnim udruženjima protiv izgradnje rudnika Rio Tinta

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, zajedno sa Nebojšom Zelenovićem iz Zajedno za Srbiju, pridružiće se u četvrtak 29. jula, u 9 časova, građanima i lokalnim udruženjima ispred skupštine grada Loznica, gde je planiran protest protiv izmena urbanističkih planova kojima se omogućava realizacija projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit. Na dnevnom redu skupštine grada Loznica, koja u četvrtak počinje u 10 časova, naći će se izmene Prostornog plana grada Loznice, kojima se ovaj plan višeg ranga, protivzakonito usaglašava sa prethodno donetim Prostornim planom područja posebne namene za projekat "Jadar".