Povodom saopštavanja novih članova Vlade Republike Srbije od strane Aleksandra Vučića, inicijativa Ne davimo Beograd istakla je transparent “Nova Vlada – Stara beda” ispred Narodne Skupštine, mesta koje će ponovo pripadati svima nama. Nemamo nikakve sumnje da će nova Vlada nastaviti putem destrukcije naše države, vođena jedino interesom kriminalne političke elite.

Nelegitimni predsednik birao je sinoć potpuno nelegitimno članove nove nelegitimne Vlade. Sve u vezi sa vladajućom strankom je nelegitimno i tako će ostati sve dok im ne kažemo – dosta. Nova Vlada neće imati nikave veze sa voljom građana. Novi ministar prosvete uvodiće nova dualna obrazovanja i siromašnu decu za male pare nastaviti da prodaje stranim investitorima. Novi ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja nastaviće da siromašnim roditeljima oduzima decu i dodeljuje ih sitnim partijskim službenicima. Novi ministar zdravlja nastaviće da seje smrt istovremeno nam oduzimajući osnovne slobode. Nova ministarka saobraćaja nastaviće da gradi puteve do vikendica partijskih moćnika. Novi ministar policije nastaviće da hapsi sve ljude koji se usude da glasno kažu ono što misle, a novi ministar vojske nastaviće da ponižave svakog vojnika koji časno služi ovoj državi. Nikakve veze ova Vlada neće imati sa narodnom voljom i bojkot izbora konačno je sve ogolio. Srpska napredna stranka je partija koja se prema ovoj državi i njenim građanima ponaša kao prema resursima koje treba iskorisistiti za lično bogaćenje. Nelegitimna vlada nije naša Vlada i zato će svaka njihova odluka biti čista tiranija. Kada nas budu zatvarali zato što ne poštujemo policijski čas, ne smemo zaborativi da nismo nigde pogrešili i da je to čin čiste tiranije. Kada nam budu pretili zato što tražimo dostojanstvenu platu, ne smemo pomisliti da je nismo zaslužili i da novca nema. Kada nam budu sekli šume, ne smemo poverovati da ćemo od toga imati bilo kakvu korist.

Pozivamo građane i građanke da nam se pridruže u borbi protiv ovakvog sistema. Inicijativa Ne davimo Beograd će svim sredstvima, protestima, akcijama, tužbama, prijavama, analizama, događajima u komšilucima, kontrolom izbora i učešćem na njima, pružiti otpor kriminalnoj naprednjčkoj eliti i izboriti se da vratimo našu državu iz njihovih kandži u ruke građana.

Pročitaj i ovo:

Nova akcija sadnje stabala: Drvo prijateljstva u 6 gradova regiona

Pridružite se regionalnoj akciji sadnje drveća “Drvo prijateljstva” u petak 30. oktobra, u 11 časova, ispred hotela Jugoslavija. Akcija će istovremeno biti održana u 6 gradova našeg regiona, pored Beograda akcija sadnje će biti realizovana u Skoplju, Prištini, Tirani, Podgorici i Sarajevu.

Ogradama protiv pešaka

Akcijom gradskih službi na početku ulice Braće Jugovića, ovog vikenda pomereni su pešački prelazi i podignute su ograde koje onemogućavaju prirodne pravce kretanja pešaka.