Vest o potvrdi da je Ministar finansija Republike Srbije, Siniša Mali, plagirao doktorsku disertaciju, kao i najava protesta na koji je u ponedeljak 25. novembra pozvala inicijativa Ne davimo Beograd, našle su se i na stranama Njujork Tajmsa, Asošijeted presa i drugih stranih medija.

Uticajni svetski medij, Njujork Tajms, izvestio je danas o odluci koju je doneo Odbor za profesionalnu etiku, kako se navodi, “najprestižnije obrazovne institucije u Srbiji”, navodeći citate iz saopštenja Univerziteta u Beogradu, da je Siniša Mali “bukvalno preuzeo tekstove ili čitave odlomke od tekstova drugih autora bez navođenja imena autora”.

Njujork Tajms prenosi i odgovor Siniše Malog koji je za Tanjug rekao “to nije uradio” i da ga “sada zanima budžet Srbije (za 2020. godinu) i obavljanje posla za koji ga plaćaju građani Srbije”. Takođe, u tekstu je istaknuto da iz Vlade Srbije danas nije bilo reakcija uprkos pozivima svih opozicionih aktera i šire javnosti da Siniša Mali podnese ostavku, kao i protesta na koji je ovim povodom pozvala inicijativa Ne davimo Beograd u ponedeljak 25. novembra u 18 časova ispred Ministarstva finansija.

Originalna vest: LINK

Najava protesta: LINK