Inicijativa Ne Davimo Beograd danas solidarno ide u Kruševac da još jednom pruži podršku Mariji Lukić i drugim ženama iz Brusa koje je su žrtve višestrukog seksualnog uznemiravanja od strane Milutina Jeličića Jutke.

 

Prošlo je skoro dve godine i sada već 8 sudskih pretresa u kojima nema pomaka za ostvarivanje pravde za Mariju Lukić i druge žene u slučaju krivične prijave za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje uz zloupotrebu službenog položaja. Činjenica i da se Jeličić tereti i za neprijavljivanje stečene imovine samo ukazuje na njegovu bahatost i zloupotrebu moći, ali i podrška koju dobija od lažnih svedoka, orkestriranih podržavalaca, a od skoro i od osuđivanog ratnog zločinca. Nasuprot njemu i njima, hrabrost i istrajnost Marije Lukić je simbol univerzalne pravde sa sve žene u Srbiji koje se svakoga dana suočavaju sa nasiljem u kući, na poslu, na fakultetu i na ulici.

 

Ne pristajemo na sistem u kome se sve poluge moći koriste kako bi se zaštitili bahati moćnici, nastavićemo da zahtevamo pravdu za Mariju, Danijelu, Snežanu i sve ostale žrtve koje nisu imale dovoljno hrabrosti i mogućnosti da o svojim iskustvima progovore.