Poslednji talas nevremena, koji je izazvao velike štete u desetinama opština i gradova u Srbiji, ponovo je pokazao da je decenijska vlast Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ostavila izuzetno loše posledice po životnu sredinu, imovinu i živote građana širom naše države.

Prethodnih godina, javni funkcioneri su nas ubeđivali da su se poplave desile zbog hiljadugodišnjih kiša, potom govorili da je u pitanju božija volja, a u stvari nikada nisu ni želeli, niti radili na tome da se zaštite životi i imovina građana i očuva i unapredi priroda.

Umesto da se posle svakog nevremena evidentiraju kritične tačke, procene greške i identifikuju slabosti u sistemu kako bi se na osnovu toga u budućnosti unapredilo postupanje i smanjile štete i posledice, rezultat je spinovanje funkcionera, dovođenje građana u zabudu, kao i nastavak javašluka i nemara, koji odnosi živote.

“Adaptacija na klimatske promene i ozbiljno shvatanje uticaja koje one donose, moraju biti u vrhu prioriteta nove vlasti posle smene režima. Očigledno je da sadašnja vlast to ne razume, neće, i na kraju ne ume. Zato se Zeleno-levi front umesto ulaganja u koruptivne i besmislene projekte poput Beograda na vodi ili nacionalnog stadiona, zalaže za investiranje u sisteme upozorenja, u obnavljanje i širenje šumskih pojasa, uređivanja vodotokova i kanalizacionih mreža, kao i u javnu infrastrukturu, i na kraju civilnu zaštitu” – izjavio je Dobrica Veselinović.

Beogradu i Srbiji je neophodna promena, jer svaki dan nastavka vlasti SNS-a ima nesagledive posledice za građanke i građane naše zemlje.

Pročitaj i ovo: