Pokret Ne davimo Beograd našao se još jednom na udaru režimskih tabloida zbog insistiranja na objavljivanju tačnih i pravovremenih informacija o požaru na deponiji u Vinči. Naime, skoro neverovatno zvuči informacija da su Srpski telegraf, Informer, Alo i TV Pink objavili vest da je požar u Vinči najverovatnije podmetnut, a da za je sa ovime povezan niko drugi do… Ne davimo Beograd i evropska poslanica Evropske partije zelenih, Viola fon Kramon, koja je u dvodnevnoj poseti Beogradu!

Ovo je jedan od naboljih dokaza kako izgleda atmosfera laži koju stvaraju režimski mediji u Srbiji. Pokret Ne davimo Beograd godinama upozorava na opasnost izazvanu neadekvatno obezbeđenom i vođenom deponijom u Vinči, kao što je izveštavao građane o i borio se protiv katastrofalnog projekta izgradnje spalionice. Očigledno je da samo ovakvim brutalnim lažima pokušavaju da skrenu pažnju sa svoje odgovornosti, a činjenica da se bave ovako beskrupuloznim podmetanjima nam govori da ih plaši podrška koju pokret uživa među građanima Beograda i Srbije, kao i međunarodna podrška pokretu.
Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd pokrenuće odgovarajuće pravne procese protiv medija koji su svesno objavili ovu podmetačinu.

Pokret Ne davimo Beograd se nalazi već godinama na udaru režima Srpske napredne stranke i njihovih satelita ekstremnih desničara. Godinama smo na meti režimskih tabloida, neopravdanih sudskih procesa, prisluškivanja i praćenja kojima se pokušava sabotiranje rada pokreta, a naše prostorije su već tri puta nepoznati počinioci pokušali da obiju.

Ne davimo Beograd

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.