Pokret Ne davimo Beograd osuđuje najnovije odluku gradske vlasti kojom će železnička stanica Vukov spomenik biti potpuno zatvorena čak 500 dana! Ovakvo neznanje u upravljanju gradom će minimum 30 hiljada građana ostaviti bez prevoza.

Naime, zbog rekonstrukcije pokretnih stepenica na ovom stajalištu, koja počinje 9. maja, a koja će trajati čak 72 nedelje ili više od godinu i po dana, stanica Vukov spomenik će biti zatvorena i na njoj neće stajati vozovi.

“Bahatost vlasti, nerazumevanje potreba građana i to da ne koriste javni prevoz rezultiralo je odlukom da se zatvori železnička stanica Vukov spomenik na čak 500 dana i da se na taj način preko 30 hiljada građana rubnih opština ostavi bez jednog od najbitnijih prevoznih sredstava. Ovo je prosto neverovatno”, izjavio je Dobrica Veselinović.

Podsećamo da za mnoge građane Beograda, BG voz predstavlja dobru, održivu alternativu privatnom automobilu, zbog veće pouzdanosti i tačnosti, jer voz nije zavistan od saobraćajne mreže i ne zaglavljuje u gradskim gužvama.

Ovaj vid prevoza svakodnevno koristi više od 30 hiljada građana i građanki Beograda, i on predstavlja odličnu vezu Batajnice, Ovče, Zemuna, Novog Beograda, kao i Resnika, Lazarevca i Mladenovca sa centrom Beograda, fakultetima i radnim mestima.

Ne davimo Beograd oštro osuđuje ovakvo ponašanje preduzeća Infrastruktura železnice Srbije, zahteva da se pronađe rešenje za ove radove i omogući funkcionisanje železničke stanice i kretanje građana Beograda.

Pročitaj i ovo:

Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.