Nakon održanog trećeg sastanka vlasti i opozicije, juče na Fakultetu političkih nauka, potpuno je jasno da ne postoji politička volja režima da usvoji zahteve kojima bi se obezbedio minimum za održavanje slobodnih i fer izbora. Inicijativa Ne davimo Beograd nije pozvana na ove razgovore, a smatramo da se sa predstavnicima vlasti može razgovarati tek nakon što režim javno prizna da nema uslova za fer i slobodne izbore i obaveže se na usvajanje preporuka civilnog društva i ekspertskog tima protesta. Kako je očigledno da ne postoji politička volja režima da ove preporuke usvoji, opozicija treba odlučno da krene u pripremu narednih koraka.

Goran Vesić i predstavnici vlasti iskoristili su ove razgovore da pokažu da ne znaju kako se biraju članovi REM-a i da još jednom izigraju javnost stvarajući lažni utisak da im je stalo do dijaloga. Dok sa jedne strane vlast pokušava da se predstavi kao neko ko je zainteresovan za dijalog i očuvanje demokratskih principa, sa druge njihovi batinaši pesnicama odgovaraju na pitanja i argumente demonstranata ispred predsedništva Srbije, a Goran Vesić ponižava novinare i ne poštuje osnovne postulate demokratije, slobode medija i odgovornosti prema građanima i građankama.

Ne može  politička elita u odelima da pregovara, dok obični građani bivaju prebijani po ulicama, a novinari na brutalan način šikanirani i ponižavani od strane režima.