Zeleno-levi front oštro osuđuje besramno targetiranje naših aktivistkinja i aktivista i prikazivanje njihovih fotografija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom od strane predsednice Vlade Brnabić.

Naime, predsednica Vlade Ana Brnabić je ponovo izjednačila legitimnu kampanju od vrata do vrata, koju su naši aktivistkinje i aktivisti sprovodili tokom prethodne izborne kampanje, sa zloupotrebama privatnih podataka koje kroz različite kanale, dobijaju aktivistkinje i aktivisti Srpske napredne stranke.

ZLF je ponosan na svoje aktiviste i aktivistkinje koji su, bez dnevnica, prisile ili ucene predano obilazili svoje komšije i predstavljali im program Zeleno-levog fronta i koalicije Srbija protiv nasilja. Niko od naših članova i članica nikada nije fizički ili verbalno napao aktiviste i aktivistkinje SNS-a, dok je dokumentovano da su aktivistkinje i aktivisti SNS-a u više navrata napadali aktivistkinje i aktiviste koji podržavaju druge političke opcije. Ne podržavamo bilo kakav oblik nasilje prema bilo čijim aktivistkinjama i aktivistima. U svim istinski demokratskim državama, svaka osoba treba da ima pravo da podeli svoje stavove bez straha da će ih vlast javno napadati na televiziji, putem interneta, ili u novinama.

Zeleno-levi front će i tokom predstojeće izborne kampanje raditi akciju od vrata do vrata. Reč je o legitimnom obliku kampanje, uobičajenom svuda u svetu, koje mnoge stranke u opoziciji rade jer nemaju vidljivosti na medijama nacionalne frekvencije. Ovo ne podrazumeva paralelne biračke spiskove i neovlašćeno posedovanje privatnih podataka, već prijatan razgovor o problemima u konkretnom kraju i našim programskim rešenjima. Radujemo se budućim susretima sa našim sugrađanima i sugrađankama. Politika može i treba da bude drugačija.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.