Ne davimo Beograd zahteva da tužilaštvo i policija pokrenu istragu na osnovu navoda iznetih u javnosti, da je Dragan Marković Palma, dugogodišnji gradonačelnik i sadašnji predsednik skupštine Jagodine, organizovao prostituciju i podvođenje žena, maloletnih devojaka i devojčica kako bi ih koristio za sopstveno demonstriranje moći i uticaja. Tužilaštvo ne sme ostati nemo na ove optužbe, ovo ne sme biti samo još jedna afera, niti poligraf kojim rukovodi korumpirana politička elita može biti način započinjanja i razrešenja istrage o optužbama za seksualno nasilje i prostituciju.

izvor: Fonet, Dragan Antonić

Dosadašnji način vladavine Dragana Markovića Palme i njegovo bahato upravljanje Jagodinom, sa razlogom pobuđuju sumnje javnosti da je svedočenje kredibilno, a optužbe utemeljene. Ukoliko se istragom potvrdi verodostajnost ovih optužbi, pozivamo državu da ovaj javni slučaj iskoristi za rigoroznije sankcionisanje ovakvih slučajeva, posebno kada je u pitanju zloupotreba službenog položaja i ugrožavanje maloletnih devojčica.

Ne davimo Beograd smatra da bi kaznenom politikom u oblasti prostitucije trebalo kažnjavati makroe, trgovce ženama i kupce seksualnih usluga, a da se žene u prostituciji moraju prepoznati kao žrtve i da ih sistem mora zaštiti. Posebno je važno da se zaštite maloletne devojke i devojčice.

Dvogodišnja borba Marije Lukić za sudsku pravdu i odbranu tela i integriteta žena Brusa pokazala je razmeru i raširenost seksualnog uznemiravanja, ucenjivanja i nasilja nad ženama u našem društvu, a pogotovo u gradovima u kojima su na vlasti lokalni šerifi, kao što je bio Milutin Jeličić Jutka, koji su privatizovali sve resurse, osiromašili gradove i prigrlili svu moć. 

S toga, Ne davimo Beograd zahteva da nadležno tužilaštvo i policija pokrenu istragu, jer ukoliko ne reaguju, sa razlogom građani i građanke mogu misliti  da se radi o državnom projektu organizovane prostitucije, slično kao što postoje indicije da su državni projekti bile afere „Jovanjica“ i „Krušik“.

Pročitaj i ovo:

Ne davimo Beograd otpočeo obuku kontrolora: Prijavi se!

Pokret Ne davimo Beograd je otpočeo obuku kontrolora i formiranje tima za kontrolu izbora, kako bismo spremno dočekali predstojeće gradske izbore. Iako pregovori o izbornim uslovima još uvek traju i ne znamo da li će se steći uslovi da građani slobodno izraze svoju volju na izborima, od čega zavisi i da li će Ne davimo Beograd na njima učestvovati, spremamo se kao da učestvujemo, i zato nam je vaša pomoć jako važna. Prijavite se!

Robert Kozma za VOA: Izborni uslovi se moraju poboljšati

"Mi ovaj razgovor vodimo zato što u Srbiji na snazi nije demokratski režim. Nažalost, postojeća vlast je od neke izborne demokratije svela Srbiju na nedemokratski hibridni režim. I to je konstatovano u raznim izveštajima, od Fridom hausa, ali i u izveštaju Evropskog parlamenta. Zbog toga se vodi ovaj razgovor i ne traže se nikakvi ustupci za političke aktere. Ne, traži se poštovanje prava građana", kaže Kozma.

Luna park: Jednačina promene u viru interesa

Suzana Zlatanović i njen #LunaPark zakucali su na vrata štaba pokreta „Ne davimo Beograd” u potrazi za rešenjima kako da gradu, a i nama građanima - bude bolje i da se agonija od mali milion nepravdi već jednom zaustavi...