Inicijativa Ne davimo Beograd učestvovala je danas na prvom samitu Progresivne internacionale – međunarodne organizacije koja objedinjuje progresivne, zelene i levičarske organizacije i aktiviste.  Ovaj samit se nažalost zbog trenutne krize izazvane korona virusom održao putem online platforme i okupio je desetine predstavnika i predstavnica progresivnih, zelenih i levih pokreta, stranaka i organizacija iz svih delova sveta. Tokom dva dana u celodnevnim raspravama i diskusijama pod krovnim nazivom “Internacionalizam ili nestanak” tragalo se za zajedničkim internacionalnim odgovorom na višestruke krize sa kojima se čovečanstvo suočava.

Sa samita su poslate poruke da je zajednička vizija saradnje ljudi, demokratije, solidarnosti i održivosti jedino moguća ili će naša civilizacija nestati od posledica klimatskih promena koje se ubrzano približavaju.

Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović u uvodnom govoru izneo je ohrabrenje povodom povezivanja progresivnih snaga širom sveta i poručio da je povezivanje aktera širom sveta od ključne važnosti za jačanje lokalnih pokreta i predstavlja nadu da je drugačiji, pravedniji, ravnopravniji i održiviji svet moguć.

Pročitaj i ovo:

Nova akcija sadnje stabala: Drvo prijateljstva u 6 gradova regiona

Pridružite se regionalnoj akciji sadnje drveća “Drvo prijateljstva” u petak 30. oktobra, u 11 časova, ispred hotela Jugoslavija. Akcija će istovremeno biti održana u 6 gradova našeg regiona, pored Beograda akcija sadnje će biti realizovana u Skoplju, Prištini, Tirani, Podgorici i Sarajevu.

Ogradama protiv pešaka

Akcijom gradskih službi na početku ulice Braće Jugovića, ovog vikenda pomereni su pešački prelazi i podignute su ograde koje onemogućavaju prirodne pravce kretanja pešaka.