Lokalne i tematske grupe Ne davimo Beograd organizuju svakog vikenda komšijske akcije širom grada. Briga o životinjama i zaštiti životne sredine, očuvanje postojećeg sadržaja neophodnog za svakodnevni život građana, kao i poboljšanje postojeće infrastrukture bile su teme o kojima smo razgovarali sa građanima ovog puta. Izvojevali smo prvu pobedu u borbi za proširenje Bulevara kralja Aleksandra do Ustaničke ulice, ali i branili kulturno-istorijski spomenik Geneks kulu. Vidimo se i idućeg vikenda na našim akcijama u borbi za grad po našoj meri.

Grupa za zaštitu životne sredine

Tokom ovog vikenda naša Grupa za zaštitu životne sredine je širom grada postavila hranilice za ptice. Hranilice su postavljene na Starom gradu, Palilulu, Voždovcu i Savskom vencu, a akcija se nastavlja i sledeće nedelje. Dobar grad je onaj grad u kome brinemo o svemu i svima, dobar grad je dobar i za ljude i životinje.

Zemun

Naša opštinska grupa na Zemunu je ove subote razgovarala sa sugrađanima na Zemunskoj pijaci. Ove nedelje su počeli radovi na pijaci, a građani ne znaju o kojim se radovina radi. Bez table i odgovora od gradskih institucija, građani su izrazili zabrinutost da se možda i ovaj deo grada pretvara u novo parking mesto koje bi uništilo kvalitet života naših građana koji tamo rade i kupuju. Sa građanima smo razgovarali o rešenjima i načinima kako da se grad razvija po našoj meri.

Zvezdara

Opštinska grupa sa Zvezdare već drugu nedelju za redom sakuplja potpise za peticiju koja se odnosi na proširenje Bulevara Kralja Aleksandra do Ustaničke ulice. Saobraćajne gužve i često nebezbedan saobraćaj i loš gradski prevoz su veliki problemi građana na Zvezdari. Zato smo ponudili rešenje koje može građanima da poboljša kvalitet života u ovom delu grada i do sada smo sakupili oko 700 potpisa. Zajedno sa građanima dolazimo do rešenja kako da se njihov novac ne troši na šminkanje grada već rešavanje problema da bismo svi živeli u dobrom gradu za sve.

Novi Beograd

Opštinska grupa Novi Beograd je u subotu podržala proteste stanara Geneks kula koje grad želi da proda investitoru. Cena po kojoj se ovaj kulturno-istorijski spomenik prodaje ukazuje na još jedno povlađivanje investitoru gde se za male pare prodaje vredna imovina, a da se građani ništa ne pitaju. Razgovarali smo sa građanima i stanarima Geneksa o zahtevima da se Geneks očuva, da ga država otkupi po pravu preče kupovine i o načinima kako da u ovom gradu upravljamo javnom imovinom u skladu sa potrebama građana.

Pridružite se pokretu Ne davimo Beograd da od našeg grada na pravimo dobar grad za sve.

Pročitaj i ovo:

Peticija Ne damo Savski nasip: Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima nasipa

Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u okviru peticije koju je za samo dva dana potpisalo preko 1300 ljudi. Naime, pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji na nasipu blokiraju radove i ugrožavanje nasipa. Jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je i da upute reči podrške građanima koji danima stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Državna matura – loše prepisana lekcija

Preslikavanje tuđeg modela, površno, nedosledno, neprofesionalno, neće nikad biti dobro rešenje, kao što prepisivanje na kontrolnom ili na ispitu nikad nije dobro rešenje. Loše smo prepisali bolonjsku reformu, još lošije inkluziju. Da li biste voleli da vas vozi pilot ili operiše hirurg koji je prepisivao?