Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd predali su danas preko 11.000 potpisa građana Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije da taj pokret preraste u partiju Zeleno – levi front.

Poslanik Pokreta Radomir Lazović naveo je da su potpise prikupili za manje od mesec dana u 33 grada i opštine u Srbiji.

“Ovo je bila jedna opsežna operacija koju smo sproveli sa ciljem da Ne davimo Beograd postane partija koja će delovati u celoj Srbiji i koja će prerasti taj status pokreta koji smo imali i formalizovati svoju dalju organizaciju. Imali smo nedavno Osnivačku skupštinu na kojoj su usvojeni Statut, program i druga dokumenta koja su važna za rad naše organizacije”, rekao je Lazović novinarima ispred Ministarstva.

Poslanica Ne davimo Beograd Biljana Đorđević istakla je da su u prikupljanju potpisa učestvovali i njihovi novootvoreni odbori širom Srbije i partnerske organizacije: Inicijativa za Požegu, Izbor za našu opštinu, Kritična masa Kula, Lokalni front Valjevo i Inicijativa za Lajkovac.

“Uspeli smo u tom procesu da veliki broj ljudi koji se nije bavio politikom i nisu bili članovi partija da uključimo u politiku, kroz razne lokalne inicijative i kroz Ne davimo Beograd”, rekla je Đorđević.

Najavila je da će otvarati Frontove u svim gradovima u Srbiji.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.