Kako bi nastavili dalje postupanje protiv neželjenih poziva i SMS poruka koji su dolazili tokom izborne kampanje od strane Srpske napredne stranke potrebno je da podnesete email-om ili pošaljete poštom “Zahtev za ostvarivanje prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti” koji je sastavio naš pravni tim.

U ovom zahtevu tražimo da se SNS izjasni na koji način i od koga su došli do privatnih brojeva telefona građana, kako i na koji način obrađuju podatke o ličnosti podnosioca. Pored ovoga zahteva se da Srpska napredna stranka bez odlaganja obriše sve podatke o podnosiocu zahteva i o tome ih obavesti bez odlaganja.

Nakon dobijanja ili izostavljanja odgovora od Srpske napredne stranke, pravni tim Ne davimo Beograd će građanima pomoći u sastavljanju pritužbe Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, i pokretanju drugih pravih postupaka ovim povodom.

“Zahtev za ostvarivanje prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti” može se uputiti poštom na adresu Palmira Toljatija 5, III sprat, 11070 Novi Beograd, Srbija ili elektronskom poštom na info@sns.org.rs

Zahtev možete skinuti na LINKU.

Ukoliko ste podneli zahtev, molimo vas da nam se javite na mail: office@nedavimobeograd.rs za dogovore oko daljih koraka.
Poslušajte i kako su izgledali neki od poziva koje su građanke i građani dobijali u prethodnom periodu: https://www.youtube.com/watch?v=V3Tq-tCUh2w

Pročitaj i ovo:

KOVID-19 i Kosovo: trojna kriza

Dok se većina zemalja sveta suočava sa dvojnom, zdravstvenom i ekonomskom krizom, Kosovo prelazi u trojnu krizu zbog političkih dešavanja.

Ne davimo Beograd pokreće Inicijativu za odbranu Košutnjaka

Podržite potpisom “Inicijativu za odbranu Košutnjaka” i pomozite da se spreče namere investitora i gradskih vlasti da se skoro 30 hektara gradske šume poseče, a umesto nje u ovom području izgradi stambeno-komercijalni kompleks. Svi potpisnici biće obaveštavani i pozivani na akcije protiv ovog štetnog projekta.