Narodni poslanici našeg Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd održali su sastanak sa predstavnicima organizacije Pravni skener o problemima tretmana medicinskog otpada.

Stvaranje velike količine medicinskog otpada, a posebno u kontekstu COVID 19 pandemije koja je povećala i količinu medicinskog otpada koji stvaraju građani, predstavlja važan ali zanemaren problem koje može imati značajne posledice po stanje životne sredine i zdravlje naših građana. Na sastanku smo razgovarali o neophodnosti saradnje lokalnih samouprava i republičkih organa u tretmanu medicinskog otpada i važnost informisanja i uključivanja građana u rešavanje ovog problema.

Narodni poslanik Radomir Lazović potvrdio je i učešće naših predstavnika na tribini koju će organizacija Pravni skener uskoro organizovati u Valjevu, kao i dalje angažovanje sa ciljem da utičemo da lokalne samouprave krenu da obraćaju pažnju na ovaj važan ekološki problem.

Pročitaj i ovo:

Dimitrijević: U defanzivi su i ne snalaze se, loši potezi i histerične poruke

„Protesti su protiv nasilja, a svakog dana imate nove pojave nasilja. Način na koji SNS vlada je – nasiljem, takvom vrstom komunikacije, ona polazi od parlamenta, odozgo, to nasilje nastaje u našoj najznačajnijoj instituciji. Nasilje u skupštini je sve veće i veće, osećaju se ugroženim i kad ih Radomir Lazović izbezumi činjenicama, oni to ne mogu da podnesu, pritom ga napada čovek koji više i nije poslanik. Taj dom je pod SNS-om izgubio ono malo kredibiliteta koji je imao“, smatra Dimitrijević.

Podrška akademske zajednice zahtevima građanskih protesta

Već čitavu deceniju, Srbija je zemlja u kojoj ne postoji politička odgovornost. Umesto nje, u našem društvu se kao najviša vrlina uzdiže podanički odnos prema vlasti. Iz tog razloga se i odgovor na stravične tragedije koje su ovog proleća zadesile Srbiju sveo na pokušaje nosilaca vlasti da se izbegne bilo kakva politička odgovornost.