Narodni poslanici našeg Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd održali su sastanak sa predstavnicima organizacije Pravni skener o problemima tretmana medicinskog otpada.

Stvaranje velike količine medicinskog otpada, a posebno u kontekstu COVID 19 pandemije koja je povećala i količinu medicinskog otpada koji stvaraju građani, predstavlja važan ali zanemaren problem koje može imati značajne posledice po stanje životne sredine i zdravlje naših građana. Na sastanku smo razgovarali o neophodnosti saradnje lokalnih samouprava i republičkih organa u tretmanu medicinskog otpada i važnost informisanja i uključivanja građana u rešavanje ovog problema.

Narodni poslanik Radomir Lazović potvrdio je i učešće naših predstavnika na tribini koju će organizacija Pravni skener uskoro organizovati u Valjevu, kao i dalje angažovanje sa ciljem da utičemo da lokalne samouprave krenu da obraćaju pažnju na ovaj važan ekološki problem.

Pročitaj i ovo:

Branislav Dimitrijević za NIN: Većina je u tihoj zavisnosti od vlasti

Ovaj režim ima veliku potrebu da ostavi pečat u javnom prostoru, jer je ubeđen u svoju postojanost. Režim gradi svoju perspektivu kao da će na vlasti ostati do kraja vremena. Takve deluzije o moći znače da će njihov kraj biti opasan, može da se desi da se u tom padu sunovrati čitavo društvo, jer je veliki broj ljudi zavisan od aktuelnog režima.

Lazović za Betu: Korupciju pospešuju funkcioneri SNS-a

Poslanik Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da korupciju pospešuju funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) i da nije iznenađujuće što se Srbija našla na 101. mestu globalne liste po percepciji korupcije u javnom sektoru.