Narodni poslanici našeg Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd održali su sastanak sa predstavnicima organizacije Pravni skener o problemima tretmana medicinskog otpada.

Stvaranje velike količine medicinskog otpada, a posebno u kontekstu COVID 19 pandemije koja je povećala i količinu medicinskog otpada koji stvaraju građani, predstavlja važan ali zanemaren problem koje može imati značajne posledice po stanje životne sredine i zdravlje naših građana. Na sastanku smo razgovarali o neophodnosti saradnje lokalnih samouprava i republičkih organa u tretmanu medicinskog otpada i važnost informisanja i uključivanja građana u rešavanje ovog problema.

Narodni poslanik Radomir Lazović potvrdio je i učešće naših predstavnika na tribini koju će organizacija Pravni skener uskoro organizovati u Valjevu, kao i dalje angažovanje sa ciljem da utičemo da lokalne samouprave krenu da obraćaju pažnju na ovaj važan ekološki problem.

Pročitaj i ovo:

Poslednja zelena oaza Beograda

Na opštini Palilula nalazi se Milićevo brdo na kome je poslednjih godina u toku rapidna divlja gradnja privatnih vila, neosnovana konverzija zemljišta i prodaja poljoprivrednog zemljišta po ceni gradsko građevinskog.

Biljana Đorđević: Nije bilo greške na listama, postupili smo po zakonu

Biljana Đorđević, povodom odbijanja lista, kaže da nije jasno kako su neki "obični građani" imali uvid u zaštićene lične podatke, a navodi da su svi kandidati na listama (koji su uslovno rečeni sporni u prigovoru) bili u biračkom spisku u trenutku kad su liste podnete, što je uslov da se kandiduju na izborima po Zakonu o lokalnim izborima.