Inicijativa Ne davimo Beograd danas se pridružila radnoj akciji uklanjanja cevi iz korita Rakitske reke u organizaciji pokreta Odbranimo reke Stare planine. Iz Beograda je organizovan autobus kojim su se aktivisti i zainteresovani ljudi solidarno pridružili meštanima, i građanima i građankama iz svih delova Srbije koji su stigli u ovo malo planinsko selo radi spašavanja Rakitske reke i njenog vraćanja u prirodan tok.

Inicijativa Ne davimo Beograd zahteva da se na celoj teritoriji Srbije zabrani izgradnja mini hidroelektrana, ali i zaustave svi štetni projekti koji ugrožavaju naša prirodna dobra i životnu sredinu.

Ova solidarna akcija pokazala je da građani moraju čuvati javna dobra, jer država ne brani javni interes. Akcija je pokazala i da smo udruženi zajedno jači od korupiranih političkih elita, bahatih investitora i lobija koji stoje iza izgradnje velikog broja malih hidroelektrana.

Ako radimo zajedno, možemo probiti barijere straha, i ostvariti velike stvari. Zajedno možemo, i hoćemo sačuvati naše reke i naše planine, naše obale i parkove, naša javna dobra i gradove.

Čija država?
Naša država!

Pročitaj i ovo:

Ukinimo BusPlus: Apexu istekao ugovor

Nakon što je firmi Apex Solution Technology istekao ugovor za sistem naplate javnog prevoza BusPlus, inicijativa Ne davimo Beograd poziva grad da odustane od ovog štetnog posla i vrati naplatu u nadležnost grada.