Ne davimo Beograd / Zeleno-levo front upućuje podršku ansamblu i ostalim zaposlenima u dečijem pozorištu Boško Buha i zahteva da se ovo pozorište vrati u svoju pozorišnu kuću u kojoj je bilo od samog osnivanja.

“Nema nikave dileme – Buha ostaje. Neprihvatljivo je da se pozorište Boško Buha sa tradicijom dugom 73 godina, usled nerešavanja imovinsko-pravnog pitanja koje je izazvano sumnjivim i koruptivnim ponašanjem nadležnih, izmešta sa svoje adrese na Trgu republike. Pozorište pripada građanima i svoj deci i zato ga ne damo ni osobama iz kriminalnog miljea, poput Ace Bosanca i Peconija, ni megalomanskoj prevari, Beogradu na vodi” – izjavio je Dobrica Veselinović.

Naime, ovom pozorištu je nakon osam godina neuspešne borbe, u kojoj je izmešteno sa svoje scene, neophodno omogućiti rekonstrukciju za koju su projekti izgrađeni, a sredstva obezbeđena.

Smatramo da je nedopustivo da grad stavlja privatne interese ispred dečijeg pozorišta. Osuđujemo pokušaje da se prostor dečijeg pozorišta preotme u komercijalne svrhe i iseli u Beograd na vodi, koji ne odgovara standardima i potrebama ovog teatra.

Ne davimo Beograd se zalaže da se institucije od istorijskog i kulturnog značaja vrednuju, zahteva hitno rešavanje pitanja pozorišta Boško Buha, kao i odgovore na pitanja kako je došlo do ovako sramne situacije za ovo značajno pozorište.

Pročitaj i ovo: