Tokom prethodne sedmice je otpremljen drugi kontingent humanitarne pomoći i medicinske opreme i materijala za medicinske ustanove u sledećim mestima: Priboj, Prijepolje, Sjenicu, Tutin i Užice, a posle poziva iz tih gradova da im usled epidemije korona virusom nedostaju osnovne medicinske potrepštine.

Podsetimo, nakon apela aktivistkinje Aide Ćorović, a uz pomoć Fonda B92 i platforme donacije.rs počelo je prikupljanje pomoći za medicinske centre. U akciji je učestvovao veći broj organizacija, pojedinaca i pojedinki i sakupljeno blizu dva miliona dinara i kupljena veća količina medicinske i zaštitne opreme koja je u prvoj turi dostavljena u Sjenicu, Novi Pazar i Tutin. Istovremeno građani i građanke Beogradu su u naš štab donosili svoje zalihe opreme i materijala.

Hvala svim dobrim i solidarnim ljudima koji su donosili pomoć ili su uplaćivali donacije za istu namenu. Pomoć je stigla onima kojima je najpotrebnija, a raduje briga jednih za druge.

#Solidarnost

Ukoliko ste u mogućnosti da novčano donirate borbu protiv kovid 19 u žarištima, to možete učiniti klikom na LINK

Pročitaj i ovo:

Nova akcija sadnje stabala: Drvo prijateljstva u 6 gradova regiona

Pridružite se regionalnoj akciji sadnje drveća “Drvo prijateljstva” u petak 30. oktobra, u 11 časova, ispred hotela Jugoslavija. Akcija će istovremeno biti održana u 6 gradova našeg regiona, pored Beograda akcija sadnje će biti realizovana u Skoplju, Prištini, Tirani, Podgorici i Sarajevu.

Ogradama protiv pešaka

Akcijom gradskih službi na početku ulice Braće Jugovića, ovog vikenda pomereni su pešački prelazi i podignute su ograde koje onemogućavaju prirodne pravce kretanja pešaka.