Tokom prethodne sedmice je otpremljen drugi kontingent humanitarne pomoći i medicinske opreme i materijala za medicinske ustanove u sledećim mestima: Priboj, Prijepolje, Sjenicu, Tutin i Užice, a posle poziva iz tih gradova da im usled epidemije korona virusom nedostaju osnovne medicinske potrepštine.

Podsetimo, nakon apela aktivistkinje Aide Ćorović, a uz pomoć Fonda B92 i platforme donacije.rs počelo je prikupljanje pomoći za medicinske centre. U akciji je učestvovao veći broj organizacija, pojedinaca i pojedinki i sakupljeno blizu dva miliona dinara i kupljena veća količina medicinske i zaštitne opreme koja je u prvoj turi dostavljena u Sjenicu, Novi Pazar i Tutin. Istovremeno građani i građanke Beogradu su u naš štab donosili svoje zalihe opreme i materijala.

Hvala svim dobrim i solidarnim ljudima koji su donosili pomoć ili su uplaćivali donacije za istu namenu. Pomoć je stigla onima kojima je najpotrebnija, a raduje briga jednih za druge.

#Solidarnost

Ukoliko ste u mogućnosti da novčano donirate borbu protiv kovid 19 u žarištima, to možete učiniti klikom na LINK

Pročitaj i ovo:

Lažnom brigom o radnicima i napadima na Dobricu Veselinovića, Vesić krije nesposobnost gradske vlasti

Napad Gorana Vesića i režimskih tabloida usledio je nakon što je Veselinović na svom tviteru izveštavao o kašnjenju rekonstrukcije centralnih gradskih ulica i generalno lošem i štetnom projektu gradskih vlasti zbog koga se Beograd zadužio dodatnih 20 miliona evra. Vesić je činjenicu da na gradilištu nema nikoga, pokušao da opravda brigom za radnike zbog visoke temperature, uputivši Veselinoviću niz uvreda koje su preneli režimski tabloidi. Ovaj pokušaj sakrivanja nesposobnosti gradskih vlasti iza lažne brige za radnike smatramo degutantnim izvrtanjem i nepoštovanjem za radnike.

Poručite naše nove majice

Kupovinom majice od 1200 dinara pomažete funkcionisanje inicijative Ne davimo Beograd, a ujedno i širite ideju solidarnog, slobodnog i dobrog grada za sve! Čiji grad?