Posle niza prodaja imovine grada Beograda, poslovnog prostora, stanova, brzoplete prodaje Palate “Beograd” i bespomučnog snižavanja cene “Centra sava”, niz rasprodaja javne svojine pod ovom gradskom administracijom se nažalost nastavlja.

Ovoga puta u pitanju je objekat na opštini Savski venac, u ulici Kralja Milutina 54, od skoro 2.000 kvadrata koji je ponuđen putem oglasa na sajtu grada Beograda na prodaju po početnoj ceni od 2.207.562 evra.

Ne davimo Beograd najavljuje da će ispratiti i ovo javno nadmetanje i javnost obaveštavati o ishodu, i kao što je i do sada bio na braniku javnog interesa.

Ne davimo Beograd umesto rasprodaje našeg grada zahteva da se naša javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju kako bi služila društvu i građanima i građankama.

Pročitaj i ovo:

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.

Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda

Na okruglom stolu o gradskom budžetu, koji je održan danas u Medija centru, ocenjeno je da je javna rasprava na koju je vlast pozvala građane fingirana politička promocija, a ne iskreno uključivanje ljudi u odlučivanje. Takođe, najavljena je saradnja lokalne odborničke grupe Srce grada sa Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd.