Иницијатива Не давимо Београд сматра да је осуда насиља над женама, изнад сваке политичке, идеолошке, академске или било које друге припадности. Као друштво морамо показати да су сексистичке увреде, прогањање, праћење, провокације и све оно што је Зоран Ћирјаковић, предавач Факултета за медије и комуникације, спроводио годинама над великим бројем жена, неприхватљиве. Поред реакције јавности, очекујемо и да Тужилаштво за високотехнолошки криминал напокон реагује и заштите жртве.

Сматрамо да је реакција коју је група новинарки, активисткиња и научних радница упутила јавности, у виду отвореног писма, гест дужан поштовања и подршке и позивамо све актере јавног живота, а посебно представнике институција, да недвосмислено осуде сексистички прогон које су годинама трпеле.

У свом обраћању јавности, ове храбре жене су врло експлицитно показале каквим су све гадостима биле изложене кроз објављивање преписки и порука које им је Зоран Ћирјаковић упућивао. Овај прогон није остао само на друштвеним мрежама, већ се преносио и у јавни и физички просотор где се Ћирјаковић тенденциозно појављивао на местима које су жртве посећивале. И тако годинама. Без реакције тужилаштва.

Дубоко смо разочарани, иако не и изненађени, што су поруке мржње, експлицитне претње насиљем, сексистичке увреде и болесно наслађивање које одише из њих, ипак нашли заштиту у реакцији председнице Скупштине Републике Србије Маје Гојковић.
На примеру само једне поруке, а годинама их је било јако пуно, може се видети ниво дегутантности обраћања жртвама, за које је Маја Гојковић нашла разумевање и тако није пропустила прилику да на још један начин осрамоти институцију коју представља.
Надам се да ће и ту смрадушу држати намерно у срушеној згради без зидова и прозора на нишану снајпера друге стране, да ће јој репетирати пушку док јој цев на челу, да ће јој пијани војници са чек поинта пуцати за југом који вози, па нек гута њен ривотрил то мизерно говно.

У апсурдном друштву у коме живимо, јавне реакције жртава, Маја Гојковић види као позив на линч прогонитеља. У том друштву заштиту ужива напасник и прогонитељ, а осуда је усмерена ка неподобним жртвама.

Иницијатива Не давимо Београд не пристаје на овакву суморну слику и подржава и позива јавност да се свако насиље над женама осуди, процесуира и казни по закону.