Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da je osuda nasilja nad ženama, iznad svake političke, ideološke, akademske ili bilo koje druge pripadnosti. Kao društvo moramo pokazati da su seksističke uvrede, proganjanje, praćenje, provokacije i sve ono što je Zoran Ćirjaković, predavač Fakulteta za medije i komunikacije, sprovodio godinama nad velikim brojem žena, neprihvatljive. Pored reakcije javnosti, očekujemo i da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal napokon reaguje i zaštite žrtve.

Smatramo da je reakcija koju je grupa novinarki, aktivistkinja i naučnih radnica uputila javnosti, u vidu otvorenog pisma, gest dužan poštovanja i podrške i pozivamo sve aktere javnog života, a posebno predstavnike institucija, da nedvosmisleno osude seksistički progon koje su godinama trpele.

U svom obraćanju javnosti, ove hrabre žene su vrlo eksplicitno pokazale kakvim su sve gadostima bile izložene kroz objavljivanje prepiski i poruka koje im je Zoran Ćirjaković upućivao. Ovaj progon nije ostao samo na društvenim mrežama, već se prenosio i u javni i fizički prosotor gde se Ćirjaković tendenciozno pojavljivao na mestima koje su žrtve posećivale. I tako godinama. Bez reakcije tužilaštva.

Duboko smo razočarani, iako ne i iznenađeni, što su poruke mržnje, eksplicitne pretnje nasiljem, seksističke uvrede i bolesno naslađivanje koje odiše iz njih, ipak našli zaštitu u reakciji predsednice Skupštine Republike Srbije Maje Gojković.
Na primeru samo jedne poruke, a godinama ih je bilo jako puno, može se videti nivo degutantnosti obraćanja žrtvama, za koje je Maja Gojković našla razumevanje i tako nije propustila priliku da na još jedan način osramoti instituciju koju predstavlja.
Nadam se da će i tu smradušu držati namerno u srušenoj zgradi bez zidova i prozora na nišanu snajpera druge strane, da će joj repetirati pušku dok joj cev na čelu, da će joj pijani vojnici sa ček pointa pucati za jugom koji vozi, pa nek guta njen rivotril to mizerno govno.

U apsurdnom društvu u kome živimo, javne reakcije žrtava, Maja Gojković vidi kao poziv na linč progonitelja. U tom društvu zaštitu uživa napasnik i progonitelj, a osuda je usmerena ka nepodobnim žrtvama.

Inicijativa Ne davimo Beograd ne pristaje na ovakvu sumornu sliku i podržava i poziva javnost da se svako nasilje nad ženama osudi, procesuira i kazni po zakonu.