Korumpirana i nesposobna vlast grada Beograda mora da ode kako bi se sačuvali životi i imovina građana i građanki Beograda. Pozivamo “gradonačelnika” Radojičića da se zvanično skloni i prepusti vođenje grada onima koji ga vole i koji to znaju da rade.

Kao i svake godine, Beograd je i večeras potopljen. Bez obzira na količinu padavina, dužinu trajanja kiše, ulice postaju potoci, a bulevari reke. To dalje dovodi do kolapsa u saobraćaju, nestanka električne energije struje, ali i ogromnih šteta na imovini građana i građanki, koje je moguće predvideti i sprečiti.

Nikakvi spinovi, zataškavanje i prebacivanje odgovornosti ne mogu sakriti činjenicu da je naš grad ponovo uništen, a sve usled nebrige i nemara koje traje već godinama. Nestručne i koruptivne rekonstrukcije ulica, zapušteni oluci i slivnici, dotrajali krovovi, odlaganje rešavanja problema otpadnih voda, smanjivanje uloge stručnih lica u rešenjima, manji broj terenskih radnika gradskih službi, masovna seča drveća i beskonačno smanjivanje zelenih površina u gradu, dovode do velikih problema čim padne veća kiša. Svakog proleća građani i građanke sa razlogom strepe od običnih pljuskova, koji sve češće dovode do paralisanja Beograda.