Aktivisti Srpske napredne stranke danas su pokušali da sabotiraju održavanje komšijskog razgovora i projekcije filma na Karaburmi, u organizaciji Ne davimo Beograd. Naprednjaci su u svom već viđenom stilu, u isto vreme na istom mestu, organizovali postavljanje svojih štandova. Iako je javni događaj prijavljen nadležnima danima unapred, a policija ima obavezu da obezbedi održavanje prijavljenih skupova, oni su odbili da reaguju i omoguće da se događaj održi bez smetnji.

 
Ono što dodatno zabrinjava jeste neskrivena identifikacija ljudi u majicama Srpske napredne stranke koji se osećaju toliko slobodno i iznad zakona da mogu da se pojavljuju na policiji prijavljenom skupu i pokušavaju da ga sabotiraju. Očigledno je da za njih zakon ne važi, pošto je policija odbila da interveniše i udalji ih sa skupa koji je uredno prijavljen. Večerašnji skup smo sa komšijama organizovali u vidu razgovora o nedostatku javnih prostora i kulturnih sadržaja u glavnom gradu. Na razgovoru su govorili: Dobrica Veselinović, Malo veće Ne davimo Beograd, Branislav Dimitrijević koordinator grupe za kulturu Ne davimo Beograd i Luka Petrović, teritorijalna grupa za desnu obalu Palilule. Ispred nekadašnjeg bioskopa Slavica, osim razgovora, organizovali smo i projekciju filma Veliki diktator autora Čarlija Čaplina. 

Pokret Ne davimo Beograd nalazi se sada već godinama na udaru režima Srpske napredne stranke i njihovih satelita iz redova ekstremnih desničara. Godinama smo na meti režimskih tabloida, pod pritiskom sudskih procesa, prisluškivanja i praćenja kojima se pokušava sabotiranje rada pokreta, a napadane su i naše prostorije u koje su nepoznati počinioci tri puta pokušali upad. Ni u jednom od ovih slučajeva policija i tužilaštvo nisu pronašli i procesuirali odgovorna lica.

 
Ovakvi napadi govore nam samo da se vlast plaši i da smo sve bliži smeni režima, a ovo je posebno slučaj u Beogradu gde je pokret Ne davimo Beograd duplirao svoju podršku u prethodne tri godine. Ne samo da nas napadi neće uplašiti, već nam oni ulivaju snagu i odlučnost da se borimo da oslobodimo Beograd, zaustavimo sve štetne projekte kriminalne vlasti i od našeg grada napravimo dobar grad za sve.

Video sa pomenutog događaja: LINK.

Pročitaj i ovo:

Protestne akcije ”Pravosuđe u crvenom” održane u 23 grada

Za vreme održavanja Protesta protiv državnog kriminala, na koji je pozvala zeleno-leva grupacija organizacija, u 23 grada širom Srbije, organizovana je akcija “Pravosuđe u crvenom” kojom smo poručili da je došao poslednji trenutak, crveni alarm, da se naše društvo obračuna sa kriminalcima na najvišim državnim funkcijama. Aktivisti su se okupili i istakli crvenu boju ispred tužilaštava, sudova, opština i drugih institucija koja u u njihovom gradu simbolizuju nepravdu i bezakonje.

Govor Biljane Đorđević na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Biljane Đorđević, koja se obratila okupljenim građanima, a pored nje na protestu su govorili i Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.  

Govor Radomira Lazovića na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Radomira Lazovića, koji se obratio okupljenim građanima, a pored njega govorila je i Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.