Pokret Ne davimo Beograd najoštrije osuđuje napad na građanskog i ekološkog aktivistu Dejana Bačića iz udruženja “Bez straha” iz Apatina koga je fizički napao lokalni funkcioner Srpske radikalne stranke, kao i verbalne pretnje upućene aktivistkinji Aidi Ćorović od strane istog lica.

Pretnje lokalnog funkcionera Srpske radikalne stranke počele su sinoć nakon medijskih istupanja Aleksandra Vučića. Govor mrženje prema Dejanu Bačiću istaknutom građanskom i ekološkom aktivisti iz Apatina, iz udruženja “Bez straha” i koalicije MORAMO dolazile su i od Milorada Mrđe, trenera karatea koji se hvali crnim pojasom, ali i od njegovih pratilaca na društvenim mrežama koji su pozivali na klanje, ubijanje, zatiranje… Takođe, isti čovek je pretio i aktivistkinji Aidi Ćorović. Ove pretnje su danas prerasle u fizičko nasilje i otvoreni napad na Dejana Bačića.

“Dejan Bačić je u prošlosti bio na meti režimskih medija zbog svog aktivizma i ukazivanja na brojne probleme u Apatinu, kao što je izgradnja spalionice otpada, lokalna korupcija i slično. Na njemu je primenjen standardni metod podvala i laži da je izdajnik zbog toga što ukazuje na nedela vlasti, kao što to često možemo da vidimo kada se ne slažete sa politikom Srpske napredne stranke i njihovih satelita. Samo pitanje kako se ovakvi napadi ne dešavajku češće. Vlast kreira atmosferu linča u društvu i evo sada vidimo kako to izgleda kada ekološkog aktivistu napadne radikal koji bi da brani Kosovo, zamislite, u Apatinu.” – izjavio je Robert Kozma narodni poslanik poslaničke grupa “Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, MORAMO”.

Pokret Ne davimo Beograd pružiće svu pravnu pomoć Dejanu Bačiću čoveku čiji angažman treba da bude nagrađen i uvažavan, a ne da on na ovaj način bude proganjan.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.