Поново смо сведоци насиља према политичким неистомишљеницима које се овога пута огледа у нападу на имовину и угрожавање безбедности Борисава Прелића, активисте и члана Удруженог покрета слободних станара (УПСС) из Ниша. У ноћи 30. јануара разбијено је стакло на Борисовом аутомобилу док је возило било паркирано испред нишке аутобуске станице. Из аутомобила није однето ништа од вредности, али је поцепана налепница #1од5милиона, која је била залепљена на командној табли. Инцидент је одмах пријављен нишком МУП-у.

Грађански фронт, платформа која окупља велики број грађанских локалних иницијатива широм Србије, најоштрије осуђује напад на свог члана и захтева од владајућих структура да одмах одустану од насиља као начина политичке борбе.

Борисав је био изузетно активан на нишким протестима #СТОП терору, и може се видети у првом плану видео-извештаја Јужних вести са последњег протеста, како свирајући бубањ узвикује пароле. Не желећи да прејудицирамо резултате истраге, морамо, на основу свих претходно наведених детаља, да изразимо своју зебњу да се ради о политички мотивисаном нападу.
Чланови УПСС-а активно учествује у грађанским протестима #СТОП терору, а током протекле четири године УПСС је организовао бројне грађанске протесте, на којима никада није било ниједног инцидента.

Подсећамо да је недавно на сличан начин оштећено и возило Предрага Воштинића члана Локалног фронта из Краљева, а да су наши активисти на константном удару режимских медија који за циљ има стварање атмосфере линча у којој су овакви и гори напади оправдани јер се изводе против „издајника“, „рушитеља државе“, „страних плаћеника“ како нас у таблоидима називају. Најрадикалнији потез власти свакако је био покушај отмице Ксеније Радовановић из Не давимо Београд, чији виновници, упркос реакцији полиције на терену, нису чак ни приведени већ су након позива из врха полиције пуштени на слободу.