Danas je na biračkom mestu 13, na Zvezdari, napadnut kandidat za odbornika gradske skupštine Grada Beograda, Miloš Vučković, nakon što je prišao licima koja su ispred ovog biračkog mesta vršila pritisak na birače, vodila paralelni spisak i instruisali građane kako da glasaju. 

Nakon što im je prišao, grupa SNS batinaša ga je okružila i prvo vređala da bi ga zatim jedan od njih više puta udario i izbio mu telefon iz ruke. Vučković, na sreću, nije pretrpeo teže povrede. Napad je prijavljen policiji koja je izašla na lice mesta, ali nije privela napadača, koji je ušao u biračko mesto. 

Pogledajte video napada na LINKU.

Nakon što je na lice mesta došao i Radomir Lazović, kandidat koalicije MORAMO za narodnog poslanika, ista grupa ljudi i lice koje je napalo Miloša Vučkovića, uputili su mu pretnje da će ga naći, da znaju gde živi i da će mu napasti porodicu. 

Pokret Ne davimo Beograd poziva policiju da radi svoj posao i da napadače odmah procesuira i obezbedi da se izborni dan odvija bez smetnji i napada. 

Pročitaj i ovo:

Podrška svedoku rasističkog ponašanja policije

Pokret "Ne davimo Beograd" osuđuje ponašanje policijskih službenika na Aerodromu Nikola Tesla, zbog zloupotrebe zakona i rasističkog ponašanja prema putnicima druge boje kože i zemlje porekla iz kojih su doputovali. Ovaj čin je dodatno šokantan, zataškavanjem ove situacije u vidu skandaloznog saopštenja za javnost policije u kome prete prekršajnom prijavom građaninu koji je svedočio rasističkom ponašanju policije i o tome javno govorio. Umesto da sprovedu postupak unutrašnje kontrole i kazne odgovorne, policija se obrušila na očevica koji nije ćutao na kršenje zakona.