Ne davimo Beograd obaveštava građane Zemuna da će se u utorak 30. marta od 18 časova održati radni sastanak povodom planirane izgradnje “privremenog parkinga” na zelenoj površini kod vrtića “Mala sirena” između Karađorđeve ulice i Keja Oslobođenja.

Planirana izgradnja parkiga na zelenoj površini u Zemunu neće rešiti problem parkiranja stanara, već se novo parkiralište pravi za posetioce restorana i splavova, a da bi se zaradio dodatni novac od naplate parkiranja. Građani na duplom gubitku: gube park, a ne dobijaju rešenje za parking.

Stanari će na ovom parkiralištu plaćati kao i svako drugi, dok će okolna parking mesta ostati besplatna. Tek kad se sva besplatna mesta popune, posetioci će parkirati na parkiralištu, što znači da će vam ostati isti problem, samo sa više vozila posetilaca splavova.

Ovim povodom biće organizovan komšijski sastanak u utorak 30.3. od 18 časova na mestu planiranog parkinga, kod vrtića “Mala sirena” – kod pet solitera u Karađorđevoj ulici (4,6,8,10,12)

Ne davimo Beograd smatra da su Zemunu, kao i celom Beogradu preko potrebne zelene površine, drveće i parkovi, a ne više betona i parkiga jer se nam se grad guši u zagađenju!

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Danas: Vučić prisilu i zastrašivanje naziva demokratijom

Mi nemamo ništa protiv kampanje od vrata do vrata, ali i te kako imamo protiv zastrašivanja građana koje aktivisti SNS sprovode kada u ovakvu kampanju idu sa biračkim spiskovima koje ne bi smeli da kod sebe imaju, niti bi smeli da obične građane koji im nisu dali saglasnost za korišćenje njihovih podataka pozivaju na dan izbora ili im kucaju na vrata pritiskajući ih da izađu na izbore i glasaju za SNS – ističe za Đorđević za Danas.

Dok Srbija stoji pod pandemijom, Vesić u kafani sa ćebadima na prozorima

Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kojima se vidi Goran Vesić kako lumpuje u kafani sa živom muzikom i ćebadima na prozorima, pokret Ne davimo Beograd zahteva njegovu hitnu smenu. Vesić je pored zamenika gradonačelnika Beograda i člana kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, pa je njegova odgovornost u tome i veća, a ponašanje skandalozno i za svaku osudu.

Milenijum tim tužio Ne davimo Beograd

Građevinska kompanija „Milenijum tim” tužila je pokret Ne davimo Beograd radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.