Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da će izmeštanjem stanice za turističke autobuse na novu, teško dostupnu lokaciju, koja nije adekvatno povezana javnim saobraćajem, biti načinjena velika šteta građanima i građankama Beograda.

Umesto da se obezbedi da polazno stajalište bude lako dostupno što većem broju ljudi i dobro povezano javnim i međugradskim saobraćajem, do nove stanice turističkih autobusa koja se nalazi na auto-putu Beograd – Niš iza naselja Medaković 3, osim taksijem, zasada je dolazak moguć samo linijama 70 i 38.

Nesposobnost gradskih vlasti da završi novu i dugo najavljivanu autobusku stanicu ponovo će se slomiti po leđima građana. Podsećamo da je i prošle godine ovaj problem bio u žiži javnosti zbog privremenog i veoma lošeg rešenja na prostoru nekadašnjeg “buvljaka” gde su autobusi bili pomereni zbog radova na izgradnji projekta “Beograd na vodi”. Na tom prostoru u međuvremenu je trebalo da bude izgrađena nova stanica, ali se sem otvaranja radova u predizbornoj kampanji tamo ništa nije desilo.

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da gradske vlasti moraju obezbediti pristojnu i lako dostupnu stanicu za turističke autobuse, kakva i dolikuje Beogradu.