Иницијатива Не давимо Београд сматра да ће измештањем станице за туристичке аутобусе на нову, тешко доступну локацију, која није адекватно повезана јавним саобраћајем, бити начињена велика штета грађанима и грађанкама Београда.

Уместо да се обезбеди да полазно стајалиште буде лако доступно што већем броју људи и добро повезано јавним и међуградским саобраћајем, до нове станице туристичких аутобуса која се налази на ауто-путу Београд – Ниш иза насеља Медаковић 3, осим таксијем, засада је долазак могућ само линијама 70 и 38.

Неспособност градских власти да заврши нову и дуго најављивану аутобуску станицу поново ће се сломити по леђима грађана. Подсећамо да је и прошле године овај проблем био у жижи јавности због привременог и веома лошег решења на простору некадашњег “бувљака” где су аутобуси били померени због радова на изградњи пројекта “Београд на води”. На том простору у међувремену је требало да буде изграђена нова станица, али се сем отварања радова у предизборној кампањи тамо ништа није десило.

Иницијатива Не давимо Београд сматра да градске власти морају обезбедити пристојну и лако доступну станицу за туристичке аутобусе, каква и доликује Београду.