Šef Zeleno-levog poslaničkog kluba Radomir Lazović izjavio je da ga je juče ispred zgrade parlamenta napao nekadašnji poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Janko Langura, koji mu je takođe i pretio usmeno i putem društvenih mreža.

U izjavi agenciji Beta, Lazović je rekao da se incident dogodio na parkingu Parlamenta gde ga je sačekao Langura, nezadovoljan time što je on na sednici Skupštine Srbije čitao tvitove predstavnika SNS-a u kojima oni vređaju i prete opoziciji.

“Gađao me je nekim papirima i unosio mi se u lice. Govorio mi je da sam šljam, da me plaća CIA. Ja sam pokušao da smirim situaciju i da prebacim na neku šalu ali se on ponašao kao da je pijan”, rekao je Lazović.

On je rekao da postoji snimak celog događaja i da su prisutni poslanici SNS-a sprečili da incident preraste u nešto više.

Lazović je rekao da mu je Langura lično pretio i preko Tvitera i da je pominjao “lovce i Vidovdan”, zbog čega će čitav slučaj prijaviti i policiji.
“Čitav slučaj ću prijaviti i policiji jer on očigledno nije od onih koji samo prete, on i deluje”, rekao je Lazović.

Podsetimo, Lazović je tokom svog obraćanja u Narodnoj skupštini pročitao uvrede koje predstavnici vlasti upućuju opoziciji, uključujući i uvrede koje je upućivao Langura.

Izvor: Beta

Pročitaj i ovo:

Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.