Šef Zeleno-levog poslaničkog kluba Radomir Lazović izjavio je da ga je juče ispred zgrade parlamenta napao nekadašnji poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Janko Langura, koji mu je takođe i pretio usmeno i putem društvenih mreža.

U izjavi agenciji Beta, Lazović je rekao da se incident dogodio na parkingu Parlamenta gde ga je sačekao Langura, nezadovoljan time što je on na sednici Skupštine Srbije čitao tvitove predstavnika SNS-a u kojima oni vređaju i prete opoziciji.

“Gađao me je nekim papirima i unosio mi se u lice. Govorio mi je da sam šljam, da me plaća CIA. Ja sam pokušao da smirim situaciju i da prebacim na neku šalu ali se on ponašao kao da je pijan”, rekao je Lazović.

On je rekao da postoji snimak celog događaja i da su prisutni poslanici SNS-a sprečili da incident preraste u nešto više.

Lazović je rekao da mu je Langura lično pretio i preko Tvitera i da je pominjao “lovce i Vidovdan”, zbog čega će čitav slučaj prijaviti i policiji.
“Čitav slučaj ću prijaviti i policiji jer on očigledno nije od onih koji samo prete, on i deluje”, rekao je Lazović.

Podsetimo, Lazović je tokom svog obraćanja u Narodnoj skupštini pročitao uvrede koje predstavnici vlasti upućuju opoziciji, uključujući i uvrede koje je upućivao Langura.

Izvor: Beta

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.