Prvi na listi “Srbija protiv nasilja” na republičkim izborima Radomir Lazović poručio je da će ova koalicija znati da brani izbornu volju građana. “Znamo kako, imamo plan i izborićemo se”, istakao je Lazović. On je pozvao građane da dođu na završnu konvenciju “Srbije protiv nasilja” koja će biti održana u utorak, na Trgu republike u Beogradu s početkom u 18 sati.

„Za ovako kratku izbornu kampanju imamo užas šta smo sve videli. Videli smo direktno stavljanje tajnih službi u izbornu kampanju, imamo falsifikovanje potpisa. Na beogradskim izborima od 14 listi sedam imaju falsifikovane potpise… Ja bih pozvao građane da se sutra okupimo na Trgu republike i da pošaljemo još jednu poruku nade da će u Srbiji biti normalan život“, istakao je Lazović.

Prema njegovim rečima, uprkos svim malverzacijama režima, može da se pobedi u Beogradu.

„Biće jedna snažna poruka koju ćemo poslati, a koju ne bih da otkrivam sada. Videćete sutra, ali je ta poruka veza za malverzacije koje imamo. Mi ćemo znati da branimo izbornu volju građana. Molim vas ljudi, dođite da pošaljemo nadu. Dođite da kažemo da se u Srbiji može živeti normalno. Znamo kako, imamo plan i izborićemo se“, poručio je Lazović.

Podsetimo, Koalicija „Srbija protiv nasilja“ svoj završni skup održaće u utorak, 12. decembra, na Trgu republike u Beogradu s početkom u 18 sati. Nakon obraćanja, zajedno sa građanima krenuće u šetnju do RIK-a.

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović podsetio je da se desilo slično kao kad su bili u pitanju njihovi drugi skupovi i konvencije – nigde ne mogu da nađu prostor.

„Mi smo blagovremeno tražili, pitali i slali upite za sve prostore gde bi to moglo da se desi. Ili nismo uopšte dobili odgovor ili su nam odgovorili da je zauzeto. Tako da je otvoren prostor bio jedina mogućnost u ovom trenutku, zato smo se na kraju i odlučili za Trg republike“, naveo je Obradović.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.