Šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub – Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je danas da vlast svoje “kriminalno ponašanje” skriva iza lažnog patriotizma i da državna zastava na zgradi televizije Pink to i pokazuje.

Lazović je agenciji Beta na devetom protestu „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu kazao da je postavljane te zastave na zgradi Pinka „jedan ozbiljan pokazatelj kako izgleda Srpska napredna stranka (SNS) i njene štetočine“.

„Oni se kriju iza patriotizma, iza zastava, a ustvari je to vrsta kriminalaca koji koriste prirodne resurse i javna dobra“, kazao je on.

Lazović je dodao i da „SNS i njene štetočine“ sve vreme žele sebe da prikaži da su oni Srbija, a ustvari, kako je ocenio, „nema ništa suprotnije od toga“.

Na zgradi televizije Pink sinoć je postavljena velika zastava Srbije, koja prekriva celu prednju fasadu. Zastava je postavljena nakon najave da će protest biti održan ispred zgrade te televizije.

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“, koji je u 18 časova počeo ispred Skupštine Srbije, pošli su u šetnju do te televizije, gde su izrazili nezadovoljstvo zbog najave nove sezone rijaliti programa.

Među zahtevima protesta, koji tehnički organizuje deo stranaka parlamentarne opozicije, je i ukidanje nacionalne frekvencije televizijama Hepi i Pink, gašenje medija koji promovišu govor mržnje i nasilje, ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i smene rukovodstva REM-a i RTS-a.

Protesti su počeli posle dve masovne tragedije, 3. i 4. maja, u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca i Smedereva, u kojima su ubijena uglavnom deca i mladih ljudi.

Pročitaj i ovo: