Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta i jedan od lidera koalicije “Srbija protiv nasilja” istakao je danas prorežimski tabloidi poput Informera, Srpskog telegrafa i Aloa služe tome da “uništavaju živote ljudima koji se suprostave vladajućem režimu” i dodao da oni “nemaju nikakvu drugu ulogu u srpskom društvu”.

„Mislim da bi trebalo da nema mesta u našem društvu za takve medije i nije normalno da postoji jedan Informer, Srpski telegraf ili Alo“, izjavio je Lazović u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

On je ocenio da je današnje fizičko izbacivanje novinarke lokalnog portala u Inđiji „stanje u kojem se Srbija danas nalazi“.

Lazović se u emisiji reagovao i na izjavu glavnog i odgovornog urednika Informera Dragan J. Vučićević koji je najavio da će danas otići do RTS-a i tražiti poništavanje rezultata „Pesme za Evroviziju“, tom prilikom optuživši urednicu Oliveru Kovačević da je navodno „instruisala žiri kako da glasa“, ali i najstrašnije izvređao ovogodišnju pobednicu Teya Doru i njenu pesmu „Ramonda“.

„Pogledajte ko to radi (pravi podele). Vučićević sada sili da mi u tome vidimo da je urađena neka nepravda prema Srbiji, a šta da li ramonda nije srpska tema? Ili uostalom i situacija u zdravstvu ili ljubav? Da li to nisu sve srpske teme? Zašto to nisu stvari koje naše društvo treba da krase? Pogledajte dokle idu te podele koji oni veštački stvaraju“, istakao je Lazović.

„Ja u ovoj podeli navijam za Konstraktu, ali koga briga, to je zabava i to je potpuno nešto drugo. Naravno, da i Konstrakta jeste Srbije… Zamislite, pitaćemo Dragana Vučićevića šta mi kao Srbi treba da slušamo da bi bili pravi Srbi. To je stanje društva i to dokle smo mi dovedeni da imamo ovakve ljude da nam govore šta je srpsko, a šta nije. Ja mislim da treba da se zabrinemo i treba nešto da menjamo pod hitno“, poručio je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.