Protest “Srbija protiv nasilja” održan je tri puta do sada, u petak nas čeka skup vlasti koji neki nazivaju i kontamitingom, a zatim je za subotu najavljen skup protiv nasilja i dokle tako pokušao je sinoć u Dnevniku na TV Nova da odgovori Radomir Lazović, narodnog poslanika Zeleno levog fronta. On je otkrio šta je plan nakon današnje sednice Skupštine Srbije i kako se opozicija pripema za subotu.

– Plan je da se ispune svi zahtevi protesta, plan je da se odreknemo nasilja, plan je da ovu našu Srbiju napravimo zemljom u koju građani žele da ostanu, u kojoj se ne osećamo nesigurno ako smo roditelji, ako ne osećamo neizvesnost, ako nas nije strah da pošaljemo decu u školu, eto to je plan. Plan je da ovako više ne može, plan je i mislim da ga oseća druga strana koja se grčevito bori svim silama samo da slučajno ne ispuni nešto od tih zahteva, a to je nešto što bi trebalo da bude preduslov za neki napredak našeg društva – rekao je Lazović i dodao da smatra da je Aleksandar Vučić sada u jednoj situaciji iz koje gleda kako da se izvuče.

– Mislim da je svakome jasno, pa znate šta, ono što smo mi videli na ulicama, to je nešto što se nije desilo ovom gradu i mi imamo pravo da kažemo da je sada napravljen jedan politički zemljotres u ovoj državi i da na taj zemljotres mora da se odgovori i da ti odgovori moraju da se dese odmah i sada. Ja mislim da je Vučić dezorijentisan, mislim da povlači poteze koji su potpuno van svakog razuma, kako drugačije bi nazvali pravljenje kontramitinga ljudimo koji pozivaju na zaustavljanje nasilja. Pa za šta se on onda zalaže, za nasilje. To su neke stvari koje su olčigledno greška, ja sam ga zato i pozvao da otkaže taj miting, smatarm da je on jedno povlačenje ljudi u nove sukobe i ako se mi pitamo ja mislim da će on najbolji odgovor kolika je to greška bila dobiti u subotu, zato što građani neće sedeti sa strane i siguran sam da neće ćutati na to da im se pravi kontramiting u gradu – rekao je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.