Prvi na listi Srbija protiv nasilja napomenuo je da to naravno ne važi za one liste koji su prijavljene falsifikovanim potpisima ili one koje su na druge načime učestvovale u izbornoj krađi.

– Odlično je to što su se uključili ProGlas, organizacije civilnog društva i mladi jer se ovo nasilje nad demokratijom tiče svih nas. Mi ćemo našu borbu fokusirati na tri pravca i to su međunarodna podrška za formiranje nezavisne međunarodne komisije za istragu krađe i sprovođe je preporuka za normlane izborne uslove, zatim institucionalna borba i obraćanje svim pravnim isntancama, kao i pritisak protestima i drugim akcijama na ulici. Ova tri pravca bi trebalo da se sprovode paralelno, tako da jedni druge podržavaju a sve sa ciljem da se odbrani izborna volja građana, naveo je Lazović za Danas.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.