Iako su govorili da će podržati namere opozicije da se u Beogradu smeni režim Aleksandra Vučića, predstavnici NADE i Zavetnika, u Gradskoj izbornoj komisiji glasali su večeras protiv prigovora koje su podneli “Ujedinjeni za pobedu”, “Ajmo ljudi” i “MORAMO” zbog izbornih nepravilnosti – kaže za Danas Radiomir Lazović iz Ne davimo Beograd i koalicije „Moramo“.

Kako dodaje, svi prigovori opozicije su odbijeni, između ostalog i glasovima desničarskih organizacija.

– Ovo je jasan pokazatelj da ove organizacije sede na dve stolice i da zapravo nemaju nameru da ugrožavaju naprednjačku vlast u Beogradu. Pravni tim Ne davimo Beograd i koalicije „Moramo“ podneće upravnom sudu žalbe na odluke GIK-a. “ – kaže Radomir Lazović.

Podsećamo da su opozicione organizacije podnele veliki broj prigovora zbog izbornih nepravilnosti koji bi, da su usvojeni, vodili ponavljanju izbora na mestima gde su se nepravilnosti desile.

Prema procenama, bilo je dovoljno da se izbori ponove na 20 biračkih mesta kako bi lista „Ajmo ljudi“ prešla cenzus i tako promenila odnos snaga opozicije i vlasti u skupštini grada.

Sa najnovijom promenom strane i stajanjem uz naprednjake, NADA i Zavetnici će, prema rečima Radomira Lazovića, onemogućiti da dođe do promene vlasti u Beogradu.

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Monitor: U regionu problemi slični, pa tako i rešenja

Biljana Đorđević za crnogorski nedeljnik Monitor: Ne samo što bi dobrosusjedski odnosi morali da budu stalno njegovani već to za naš region označava istovremeno i sentimentalno i racionalno. Osjećamo da smo nekad bili dio iste države i pogađaju nas slični problemi koji, moguće je da će se to pokazati kao racionalno, traže i zajednička regionalna riješenja

Linijski park ili Linijska prevara?

Radi se o oblasti od izuzetnog značaja s obzirom na kulturna, istorijska, društvena i prirodna dobra u toj zoni. Ova oblast zaslužuje pažljivu, promišljenu i progresivnu revitalizaciju. Zbog svoje vrednosti ova oblast predstavlja i atraktivan plen onima koji godinama kidišu na javna dobra uništavajući ih zarad sumnjivih investicionih projekata i koruptivnog profita.

Ponovo napadnut aktivista NDBGD: Ne osećam se bezbedno, nisam učinio ništa loše

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Miloš Vučković koji je nedavno ponovo napadnut od strane istog čoveka koji ga je napao na dan izbora 3. aprila ispred biračkog mesta na Zvezdari, kaže da se drugi napad desio u prodavnici u kojoj je kupovao, da ga je ta osoba prepoznala i počela da mu preti da će ga izlomiti i da se živ neće vratiti kući, a potom je stao ispred prodavnice i čekao ga da izađe. Vučković je pozvao policiju, koja je došla kroz desetak minuta, ali je napadač pobegao. Kada je prvi put napadnut na dan izbora 3. aprila policija nije reagovala.