Jedan u nizu gradova koje je koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila u kampanji po Srbiji je Kruševac, a Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta i prvi na listi “Srbija protiv nasilja”, pozvao je građane da ustanu protiv nasilja koje je sveprisutno u našem društvu.

“Došao je trenutak da se uspravimo, da ustanemo, da živimo i slobodno i dobro od svog rada i da vratimo osmeh na lice svih naših građana. Pod ovim nebom u Srbiji danas, nadvilo se nasilje, kakvo niko od nas u Srbiji, ne zaslužuje. Ova vlast vrši nasilje nad državom, nad institucijama, nad životnom sredinom, a što je najteže, vrši se nasilje nad životima ljudi, nad njihovim dostojanstvom, nad srećom njihove, odnosno, naše dece! Uspravljamo se i ustajemo protiv tog nasilja i onog koje je izvršeno ovde u Kruševcu, kada je napadnut Borko Stefanović, protiv medijskog blaćenja, protiv ucena i pritisaka na građane, ali i protiv nasilja nad našim glumcima i javnim ličnostima, koje napadaju zbog podrške ProGlasu”, rekao je Radomir Lazović.

Zeleno-levi front i koalicija “Srbija protiv nasilja” su ustali protiv protiv nasilja nad medijskim sistemom i neće stati dok nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju ne budu ukinute i svi zahtevi protesta Srbija protiv nasilja budu ispunjeni.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.