Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović naveo je za današnji list Nova da su sankcije koje je SAD uvela direktoru Bezbednosne informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu jedan od najvećih udaraca koje je Vlada imala.

Dodao je da činjenica da je šef BIA na crnoj listi govori o njegovoj dubokoj „povezanosti sa kriminalom“.

Lazović je naveo da vlast želi da kaže kako se tu radi o geopolitičkim pregrupisanjima, a da je zapravo činjenica da se Vulin bavi „prodajom narkotika“ i „ilegalnom trgovinom oružjem“ što je, kako je kazao, nedopustivo za svaku vladu.

Govoreći o prelazu dosadašnjeg pokreta Ne davimo Beograd u stranku Zeleno-levi front kazao je da će ona sarađivati s proevropskom opozicijom a neće sa Srpskom naprednom strankom, niti „satelitima“ te stranke.

„Saradnju vidimo sa proevropskom opozicijom, odnosno sa onim strankama sa kojima vidimo opciju programskih poklapanja“, ocenio je Lazović za Novu.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.