Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je da je ta stranka spremna za beogradske izbore, a jedini ko ih se plaši, prema njegovim rečima, su Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić.

Lazović je kazao da je pobeda opozicije na beogradskim izborima „veoma blizu“ i podsetio da je na prethodnim gradskim izborima opozicija imala 70.000 glasova više od vladajućih stranaka.

„Mislili smo da od Vesića nema gore, ali pogrešili smo. Šapić je za godinu dana uspeo da se dokaže kao verovatno najgori gradonačelnik Beograda ikada. Pogledajte šta je napravio od javnog prevoza, saobraćaj je u kolapsu, kuju planove za otimanje Sajma, imaju bizarne ideje o novom stadionu, ne grade vrtiće, razaraju kulturno nasleđe… Čega god se ova vlast uhvati, napravi samo nove probleme“, ocenio je Lazović.

Naglasio je da je nezadovoljstvo Beograđana vlašću Srpske napredne stranke iz dana u dan sve veće.

„Naša odbornička grupa je zajedno s partnerima u Skupštini grada već tražila smenu Šapića, ali to nije prihvaćeno. Ako Vučić nudi izbore, zašto su se tada on i Šapić sakrili u mišju rupu. Imam poruku za Šapića – ‘Hajde junačino izađi na crtu Dobrici Veselinoviću u Beogradu, da vidimo koliko si jak’. Dosta je više prenemaganja i glumatanja. Mi se zalažemo za razdvajanje izbora, pa da vidimo taj tako ‘moćni’ SNS kako stoji u Beogradu“, rekao je Lazović.

Kazao je da je saradnja opozicije u ovom trenutku na visokom nivou i zato je pobeda u Beogradu veoma blizu.

„Početkom septembra ćemo predstaviti plan za još bolju saradnju opozicije na svim nivoima, koji smo nazvali ‘Put do pobede’. Ovaj plan i dokument koji smo razradili je način da se prevaziđu političke razlike među organizacijama opozicije koje ne treba kriti i ignorisati, već ih uvažiti i uprkos njima napraviti dogovor za rušenje vlasti“, naveo je on.

Lazović je rekao da, prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, rejting Zeleno-levog fronta u Srbiji iznosi 4,3 odsto, a u Beogradu ima preko 13 odsto podrške.

„Raduje nas ovaj rast, ali nas još više raduje što će to biti naš doprinos rušenju kriminalne vlasti u saradnji sa svim drugim organizacijama opozicije“, zaključio je Lazović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da vanredni lokalni izbori u Beogradu, ako opozicija to želi, mogu biti održani u decembru ove ili na proleće naredne godine, ali i dodao da opozicija ne odlučuje o tome da li će istovremeno biti održani još neki izbori.

Vučić je rekao da je „nudio“ vanredne beogradske izbore „50 puta“, ali da mu niko nije tražio novo glasanje u glavnom gradu.

„Hoćete beogradske izbore, dobićete ih. Kažite samo da li hoćete u decembru, aprilu ili maju. Pružićemo tu mogućnost u svakom trenutku, a da li će biti još nekih izbora, to je druga stvar. O tome ne odlučujute vi, to ćemo još da vidimo“, kazao je predsednik Srbije.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.