Razgovori opozicije i vlasti biće nastavljeni u sredu, do tad vlast ima rok da odgovori na zahteve opozicije. Gost sinoćnjeg Dnevnika na TV Nova bio je Radomir Lazović iz Zeleno – levog fronta, koji je deo koalicije Srbija protiv nasilja. On je pojasnio da li su za opziciju tri zahteva koje su izneli na sastanku, sve ili ništa.

„To su tri ključne stvari koje smo istakli u prvi plan ali ne radi se tu samo o ta tri zahteva, radi se o ispunjavanju ODIHR preporuka, mi smo rekli da mi možemo da uđemo u proces ispunjavanja preporuka od kojih za neke od njih će biti potrebno vreme, za neke će biti odmah moguće sprovođenje ali bez ove tri stvari mi prosto ne možemo zato što onda neće biti slobodni sledeći izbori“, rekao je Lazović i dodao da nije tačno ono što je premijerka rekla da se na jučerašnjem sastanku nije razgovaralo o ODIHR preporukama.

„Svi naši zahtevi su oslonjeni na preporuke ODIHR-a, zato što mi prosto na izbore pod ovakvim uslovima ne pristajemo i moramo da ih unapredimo“, rekao je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.