Radomir Lazović, narodni poslanik Zeleno-levog kluba, navodi da bi mu, da je neka druga situacija, bila čast da bude u istom filmu sa glumačkim veličinama kao što su Dragan Bjelogrlić i Milan Marić, ali da je, nažalost, ovo je jako ozbiljna i opasna situacija koja podseća na pripremu za ubistvo Olivera Ivanovića.

On podseća da je na TV Pink pre Ivanovićeve likvidacije puštan spot u kome se on na sličan način targetira, te da se to na kraju tragično završilo.

„Pretpostavljam da je to namera autora spota, priprema terena za nasilje. Šta još treba da se desi da bi se zaustavila propagandna mašinerija mržnje Srpske napredne stranke. Ja sam dobio pretnje od njihovog bivšeg poslanika da će me ubiti za Vidovdan, onda me je ista ta osoba, Janko Langura, sačekao na stepeništu parlamenta kako bi se obračunao samnom. Ako se to dešava narodnom poslaniku, šta da očekuju građani. Moja koleginica narodna poslanica Biljana Đorđević je takođe verbalno napadnuta na jako neprijatan način, i o tome se nije govorilo u medijima, ali to se dešava – ukazuje Lazović.

On ističe i da je istaknuti građanski aktivista Branislav Grubački iz Novog optimizma, dobio pretnje u vidu isečenih guma na automobilu, te da je automobil oštećen i glumcu Irfanu Mensuru.

„Ovo je već drugi video u kampanji SNS-a protiv glumaca i političkih neistomišljenika. Ja sam u svom govoru u Narodnoj skupštini čitao pretnje koje su samnom podelili glumci, a koje primaju svakodnevno. Posebno su odvratne uvrede koje dobijaju žene, glumice. Ovo je sve deo orkestrirane kampanje SNS-a. Ova mržnja dolazi direktno od narodnih poslanika i funkcionera ove partije koji bez ikakve zadrške u parlamentu govore kako su glumci neprijatelji države, pozivaju da im se zabrani da rade, pozivaju ih da se isele ako im se ne sviđa u Srbiji, a sve to uz bestidne uvrede i napade. Poruka je da je drugačije mišljenje od režimskog zabranjeno. Svako ko se usudi da govori kritički o situaciji u zemlji je za SNS meta“, zaključuje Lazović.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.