Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da je “upravo uhapšen poznati umetnik, Pijanista”, koji je na stubu Narodne skupštine sprejem sa novogodišnjim snegom ispisao grafit “Mama da li je moguće da su konji uzjahali ljude?”

Lazović je za agenciju Beta izjavio da je nakon toga grafit prekriven kartonom, a ubrzo i obrisan. “Možete da vidite koliko je njima stalo da slučajno u javnom prostoru neko ne pročita kritički natpis o ovoj vlasti ili generalno o društvu”, rekao je Lazović koji je prvi na listi “Srbija protiv nasilja” na parlamentarnim izborima.

Ocenio je da su se iz policije “snašli brzinski” i uspeli da sakriju grafit Andreja Josifovskog Pijaniste od javnosti.

“I sad, da nije toliko strašno i da nije tužno, bilo bi smešno. Da naša policija brže-bolje hapsi čoveka koji snegom ispisuje grafit na Skupštini i nije oštetio ništa, i koristi ovaj pocepani karton da to sakrije od javnosti”, kazao je Lazović.

Lazović je podsetio da je na istom stepeništu Narodne skupštine početkom juna bio napadnut od strane bivšeg poslanika Srpske napredne stranke (SNS), kada “policija nije reagovala”.

“Nakon pretnji da će me ubiti došao je ovde i jedva je sprečen neki širi konflikt, a policija tada ne samo da ga nije uhapsila, nego ni ja do dan danas ne znam šta se uradilo po toj prijavi koju sam podneo. Ali zato ako slučajno želite da uputite neku kritičku poruku Aleksandru Vučiću u javnom prostoru, policija će brže bolje reagovati, uhapsiti vas, oprati, zaštititi, sakriti. Eto u kakvom društvu živimo”, zaključio je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.