Danas je u Višem sudu u Beogradu održano suđenje po tužbi Radomira Lazovića protiv Srpskog telegrafa zbog teksta u kome se tvrdi da je Lazović, zajedno sa više poslanika opozicije, član Belivukovog klana. Tekst je u Srpskom Telegrafu objavljen dan nakon što je Lazović u Narodnoj skupštini postavio pitanje Zagorki Dolovac i Aleksandru Vučiću šta će uraditi povodom tvrdnji Belivuka da je za potrebe državnog vrha rušio u Savamali.

“Veze državnog vrha Srbije sa organizovanim kriminalom su toliko očigledne da na sve strane isplivavaju nova saznanja o njima. Postavio sam pitanje u Narodnoj skupštini o Belivukovom iskazu na sudu u vezi s rušenjem u Savamali, a kao odgovor dobio sam ovakve užasne optužbe na naslovnim stranama režimskih medija. Ovim napadima, oni u stvari pokušavaju da sakriju svoje duboke veze sa Belivukom. Pored učešća u rušenju u Savamali, Belivuk je govorio i o obezbeđivanju mitinga Srpske napredne stranke i inaguracije predsednika Srbije. Ovo je samo jedan od primera kako je SNS direktno povezan sa kriminalcima.” – izjavio je Lazović nakon suđenja i poručio da građani 17. decembra imaju izbor, da glasaju protiv kriminala i protiv korupcije, odnosno za Srbiju protiv nasilja.

“Pa sam Aleksandar Vučić je priznao da je Siniša Mali organizovao rušenje u Savamali, o tome je javno govorila i bivša žena Siniše Malog, čak je i policajac Stamenković, koji je prvobitno prihvatio da bude žrtveno jagnje vlasti, javno prizano da je dogovor da preuzme na sebe krivicu za Savamalu napravio sa načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem i tadašnjom sekretarkom Uprave kriminalističke policije Dijanom Hrkalović.” – izjavio je Lazović i dodao da je Savamala samo jedan primer kriminalizacije države, a da je neophodno dobiti odgovore i za Jovanjicu, Krušik, pad Helikoptera, naplatnu rampu u Doljevcu, kao i mnoge druge slučajeve.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.