Narodni poslanik “Zeleno-levog fronta” Radomir Lazović rekao je da je ministar Aleksandar Martinović poslat u Skupštinu kao osvedočeni manipulator i šampion širenje mržnje.

„Nećemo nikome dozvoliti da skupštinsku govornicu koristi za širenje mržnje, nećemo dozvoliti nikome, pa ni ministrima, da targetiraju i vređaju ljude kao što su to činili studentima, glumcima i građanima koji protestuju protiv nasilja. Ako žele da pričaju u Narodnoj skupštini, svi moraju pokazati poštovanje prema svim građanima naše zemlje, a ne kao Martinović, da na najbrutalniji i najprizemniji način vređa ljude koji nemaju decu“, rekao je Lazović.

On je dodao da izgleda kao da je ministar Martinović poslat u Narodnu skupštinu kao osvedočeni manipulator i šampion širenja mržnje jer sadašnji šef poslaničke grupe SNS-a, Milenko Jovanov ne može da izađe na kraj sa opravdanim argumentima opozicije.

„Očigledno je da Jovanov, uprkos svim užasnim obraćanjima opoziciji, uprkos dobacivanjima, uvredama, izvrtanjima, podmetačinama nije uspeo da se dokaže šefu, pa je morao da pošalje Martinovića, iako je na dnevnom redu ostavka drugog ministra, Gašića. Martinović nije odgovorio ni na jedno pitanje i danima se bavio samo napadima na nepodobne. Ovo je važna pobeda opozicije koja poručuje da u parlamentu ne sme biti mesta za nasilje isto kao ni u našem društvu. Kako bi se sednice Narodne skupštine odvijale u dostojanstvu, neophodno je da se ograniči samovolja Vladimira Orlića i zato je jedan zahtev opozicije da dođe do rotiranja na mestu predsedavajućeg, zbog njegove očigledne pristrasnosti“, zaključio je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.