Narodni poslanik “Zeleno-levog fronta” Radomir Lazović rekao je da je ministar Aleksandar Martinović poslat u Skupštinu kao osvedočeni manipulator i šampion širenje mržnje.

„Nećemo nikome dozvoliti da skupštinsku govornicu koristi za širenje mržnje, nećemo dozvoliti nikome, pa ni ministrima, da targetiraju i vređaju ljude kao što su to činili studentima, glumcima i građanima koji protestuju protiv nasilja. Ako žele da pričaju u Narodnoj skupštini, svi moraju pokazati poštovanje prema svim građanima naše zemlje, a ne kao Martinović, da na najbrutalniji i najprizemniji način vređa ljude koji nemaju decu“, rekao je Lazović.

On je dodao da izgleda kao da je ministar Martinović poslat u Narodnu skupštinu kao osvedočeni manipulator i šampion širenja mržnje jer sadašnji šef poslaničke grupe SNS-a, Milenko Jovanov ne može da izađe na kraj sa opravdanim argumentima opozicije.

„Očigledno je da Jovanov, uprkos svim užasnim obraćanjima opoziciji, uprkos dobacivanjima, uvredama, izvrtanjima, podmetačinama nije uspeo da se dokaže šefu, pa je morao da pošalje Martinovića, iako je na dnevnom redu ostavka drugog ministra, Gašića. Martinović nije odgovorio ni na jedno pitanje i danima se bavio samo napadima na nepodobne. Ovo je važna pobeda opozicije koja poručuje da u parlamentu ne sme biti mesta za nasilje isto kao ni u našem društvu. Kako bi se sednice Narodne skupštine odvijale u dostojanstvu, neophodno je da se ograniči samovolja Vladimira Orlića i zato je jedan zahtev opozicije da dođe do rotiranja na mestu predsedavajućeg, zbog njegove očigledne pristrasnosti“, zaključio je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.