Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je da bivši poslanik Srpske napredne stranke Janko Langura, koga je tužio zbog pretnji ubistvom, vređanja i verbalnog napada ispred Doma Narodne skupštine u junu ove godine, danas nije došao na ročište u Prvi osnovni sud u Beogradu iz zdravstvenih razloga.

Lazović je rekao novinarima da je ovo drugo ročište na suđenju protiv Janka Langure koje je pokrenuo pravni tim Zeleno-levog fronta, kao i da se Langura ni na jedno nije odazvao.

On rekao da je Langurine pretnje prijavio policiji, ali da nema saznanja da li su postupili po toj prijavi. Langura je danas u sud poslao prijatelja koji je doneo fotografiju izveštaja iz Doma zdravlja iz Gornjeg Milanovca u kome je navedeno da ima zdravstvene tegobe.

„Borimo se da se svaka vrsta nasilja u našem društvu zaustavi i smatramo da bi za izgovorenu reč, posebno za tako teške reči koje je uputio, trebalo da odgovara i na sudu objasni svoje postupke“, rekao je Lazović.

Lazovićev advokat Dragan Maravić rekao je da je pravni tim podeo privatnu krivičnu tužbu protiv Langure zbog uvrede, jer „Tužilaštvo kada su u pitanju opozicioni političari ne postupa“ kada je reč o delu koje bi se gonilo po službenoj dužnosti.

On je rekao da je ovo drugo neodržano ročište za mirenje, kao i da, kada je bilo prvo ročište, nisu imali informaciju o tome da li je Langura primio poziv.
Maravić je rekao da je sledeće ročište za mirenje zakazano za 31. januar 2024. godine.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.